Саміт миру: США виділять Україні понад $2 млрд доларів

US Vice President Kamala Harris - Volodymyr Zelenskyy meeting in Munich
ФОТО: GETTY IMAGES

Під час Саміту заради миру в Україні віце-президентка Камала Гарріс оголосила про нову масштабну допомогу США для підтримки українського народу. Сполучені Штати виділять понад 1,5 млрд доларів через USAID та Держдепартамент.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Від USAID надійде 824 млн доларів на відновлення енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок війни, розширення виробництва електроенергії та захист енергетичних об'єктів. Це допоможе Україні протистояти атакам Росії на її енергосистему.

Крім того, понад 379 млн доларів буде спрямовано на гуманітарну допомогу - продовольчу, медичну, житлову, воду та засоби гігієни для мільйонів постраждалих українців як у самій країні, так і біженців. Кошти також підуть на захист цивільних, зокрема психологічну підтримку, допомогу у веденні сільського господарства.

Держдеп планує виділити 300 млн доларів для підтримки цивільної безпеки України, зокрема рятувального обладнання для прикордонників, поліції, розслідування воєнних злочинів.

Таким чином, загальний новий пакет допомоги від США для підтримки України становитиме понад 2 млрд доларів. Це є частиною ширшої підтримки з боку адміністрації Байдена на тлі триваючої російської агресії.

Читайте також: Декларацію Саміту миру досі узгоджують, її можуть підтримати не усі - ЗМІ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: