Зеленський зробив заяву щодо участі Росії в Саміті миру

da2a44cc589fd04a196bc29b5b64cc1d_1718471865_extra_large
Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський заявив, що погоджений на Саміті миру план дій буде доведений до представників РФ, щоб на другому Саміті миру можна було зафіксувати реальний кінець війни.

Про це пише Офіс Президента України.

"Зараз тут немає Росії. Чому? Бо якби Росія була зацікавлена в мирі, то не було б цієї війни. Ми повинні разом визначитися, що означає для світу справедливий мир і як його можна досягти справді довготривало. Статут ООН є основою для нас. А потім, коли план дій буде вже на столі, усіма погоджений і зрозумілий для всіх народів, він буде озвучений і представникам Росії. І щоб на другому Саміті миру ми змогли зафіксувати реальне закінчення війни" - заявив президент.

Також він поділивя очікуваннями від саміту у Швейцарії.

"Перше, це довести, що повернення безпеки насправді можливе. Друге, це надати реальний план, щоб кожен крок до миру працював – від ядерної та продовольчої безпеки до звільнення полонених та депортованих осіб, до повного завершення війни без загрози її нового початку. Я вірю, що це можливо. Немає жодної потреби винаходити велосипед, коли Статут ООН вже визначає підвалини миру та нормального співіснування народів", – зазначив Зеленський.

Зеленський зазначив, що на саміті присутня 101 держава та міжнародна організація.

"Ми змогли уникнути однієї з найжахливіших речей – поділу світу на супротивні блоки. Тут є представники з Латинської Америки, Африки, Близького Сходу, Азії, Тихоокеанського регіону, Північної Америки, релігійні лідери. 101 учасник. І ніхто не має привілею вирішувати за іншого. Це справжня багатополярність", - сказав він.

Читайте також: Глобальний Саміт миру в Швейцарії: останні події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: