Фермери з Великої Британії передали ще 32 автомобілі для наших воїнів у межах акції «Пікапи для миру»

11
Фото: ЛОДА

Позашляховики укомплектували медикаментами на 2,5 млн гривень, а також одягом для військових, колесами підвищеної прохідності та іншими гуманітарними вантажами.

Про це повідомляє Львівська обласна державна адміністрація.

Сьогодні, 15 червня, у Львові відбулась передача 32 позашляховиків для Збройних Сил України в межах акції «Пікапи для миру». З початку повномасштабної війни фермери з Великої Британії передали вже понад 360 машин.

«Майже сім десятків британців приїхали сьогодні на Львівщину, щоб побачити Україну і особисто передати нашим воїнам 32 позашляховики. Це 15 місія в межах ініціативи нашого доброго друга – британського фермера Марка Лерда – «Пікапи для Миру». Таким чином у межах місії наші оборонці отримали вже понад 360 позашляховиків!

Дуже символічно, що пікапи для миру ми передаємо у день, коли у Швейцарії розпочинається Глобальний саміт миру. Віримо, що скоро в Україні настане справедливий мир.

Машини вирушають не порожні. Наші британські друзі укомплектували їх генераторами, медичними засобами на 2,5 млн гривень, одягом для військових, колесами підвищеної прохідності та іншими гуманітарними вантажами», – зауважив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Цього разу позашляховики їдуть до захисників з 24 ОМБр імені короля Данила, Повітряного командування «Захід» Повітряних Сил ЗСУ, підрозділів Національної гвардії України, Національної поліції України та 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, які зараз перебувають на лінії зіткнення.

«Ми усвідомлюємо, що Україна веде боротьбу не тільки за себе, але й за цивілізацію, демократію та всі ті цінності, які ми приймали як належне протягом останніх років. Ми дуже вдячні і всі хотіли б зробити більше. Ми будемо тут до перемоги України, коли б це не сталося. Плануємо приїжджати кожні декілька місяців, привозити більше і більше автівок. 

Я хочу подякувати всім фантастичним чоловікам і жінкам, юнакам та дівчатам, які приїхали з Великої Британії, які пожертвували пікапи, збирали кошти, організовували краудфандинг або інші заходи. Ці вантажівки рятують життя, і ми отримуємо неймовірні відгуки від гуманітарних організацій та військових бригад, які ми підтримуємо.

Дякую Львівській ОВА за сприяння нашій діяльності і за те, що забезпечуєте нашу безпеку під час перебування команди тут», – поділився ініціатор акції, фермер з Великої Британії Марк Лерд.

Позашляховики укомплектували медикаментами та турнікетами, зокрема абдомінальними. 

«Ці турнікети використовують для великих поранень на тілі. Вони коштують майже 20 тисяч гривень кожен. Ми маємо передаємо 70 таких. Крім того, передаємо звичайні турнікети, шприци та інші цінні медичні речі. Ми цікавились у  батальйонів та медиків на передовій, що їм потрібно і що важко отримати, ці речі були на першому місці в списку. Це дуже маленькі, але дуже цінні речі, і наступного разу ми закупимо їх у більшій кількості», – зазначив учасник акції Аластер Стюарт. 

Максим Козицький зазначив, 64 британці приїхали у нашу область цілими сімʼями, навіть з дітьми – це свідчення щирої віри у нашу перемогу. Він переконаний, з такими надійними друзями ми точно здобудемо її.

Британський фермер Марк Лерд та його друзі підтримують ЗСУ ще з 2014 року.

Ця подія вкотре підкреслює міцні зв’язки між Україною та Великою Британією, а також важливість міжнародної підтримки у складні для України часи.

Читайте також: Генштаб: Окупанти штурмують на Покровському напрямку, ЗСУ знищили вже більше 525 тис російських вояк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: