У Львові прощатимуться із двома полеглими воїнами — ким вони були

Цього вівторка, 18 червня, у Львові прощатимуться із військовослужбовцями Андрієм Савчуком та Василем Лемою, які загинули на російсько-українській війні.

Про це повідомили у міській раді.

Що відомо про полеглих воїнів

Андрій Савчук

(13.12.1990-08.06.2024)

Львів’янин. Навчався у Ліцеї № 52 Львівської міської ради. Здобув освіту у Державному навчальному закладі «Ставропігійське вище професійне училище м. Львова».

Працював спершу на гуртовому ринку сільськогосподарської продукції «Шувар», а впродовж останнього періоду – на місцевому поліграфічному підприємстві. Захоплювався літературою, володів винятковими математичними здібностями.

Андрій Савчук/Львівська міська рада

Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист держави від російських загарбників. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави у складі 111-ї окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління «Схід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Загинув на фронті 8 червня. Йому було 33 роки.

У Андрія Савчука залишилися мама та молодший брат з родиною.

Василь Лема («Патрік»)

(28.02.1990-08.06.2024)

Уродженець міста Стрий Львівської області. Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №55 м. Львова та Львівській середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 44 ім. Т.Г.Шевченка. Здобув освіту у Державному навчальному закладі «Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг».

Василь Лема/Львівська міська рада

Після завершення навчання працював у ресторанній сфері, а згодом — на виробництві у Польщі. Був дуже творчою людиною, захоплювався рок-музикою.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ повернувся з-за кордону та добровільно став на захист держави від окупантів. Виконував бойові завдання на південному та східному напрямках у складі 140-го окремого розвідувального батальйону морської піхоти Збройних Сил України. Обіймав посаду радиста-розвідника роти спеціальної розвідки. За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками, зокрема Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест».

За словами побратимів, був «легендарною людиною». Загинув під час виконання бойового завдання 8 червня. Йому було 34 роки.

У Василя Леми залишилися батьки, сестра та брат.

Де і коли відбудуться прощання

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Воїна Василя Лему поховають на Личаківському кладовищі, воїна Андрія Савчука – на Сихівському кладовищі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: