Скільки підйомників та пандусів з'явиться у львівських будинках цього року

жінка на кріслі колісному на пандусі
Ілюстративне фото/depositphotos.com.ua

У 45 житлових будинках у Львові обладнали підйомники. Нинішнього року заплановано облаштувати такі пристрої на ще 28 локаціях.

Про це у відповідь на інформаційний запит ІА Дивись.info відповіла Уповноважена міської ради з питань доступності Ірина Маруняк.

«Окремо варто відзначити обладнання будинків підйомниками та пандусами. 45 житлових будинків вже обладнані підйомниками, цьогоріч планується обладнати це 28 таких пристроїв», — йдеться у відповіді на запит.

Нагадуємо, у будинку на вул. Науковій, 26, що у Львові, встановили два металеві пандуси для людей на кріслах колісних. Крім того, планують облаштувати ще один.

Інклюзивність у Львові

Напередодні у міській раді вирішили, що у Львові зроблять доступнішими площу Двірцеву та будівлю головного залізничного вокзалу. Тут буде пандус, а також встановлять інформаційні стенди/вказівники.

За даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади (47500 осіб) офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Через війну, розпочату Росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: