У Львові пройшла потужна гроза: комунальники ліквідовують наслідки негоди. ОНОВЛЕНО

5
Фото: Телеграм Садового

У Львові вдень 22 червня пройшла потужна злива, яка призвела до повалення дерев, пошкодження дахів та ліній електропередач

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

"У Львові потужна гроза! Будьте обережні! Не стійте під деревами" - написав він.

Пізніше Садовий розповів, що внаслідок негоди ніхто не постраждав.

Станом на цю годину комісія з надзвичайних ситуацій вже провела засідання, на якому були визначені пріоритетні напрямки роботи з ліквідації наслідків негоди. Роботу громадського транспорту у Львові вже відновлено повністю.

За попередніми даними, негода спричинила:

  • повалення близько 100 дерев (обстеження території міста триває);
  • пошкодження до 10 дахів;
  • пошкодження ліній електропередач, через що у деяких районах міста можлива часткова відсутність світла.

Найбільш значні пошкодження зафіксовано на вулиці Валовій, де провалився димохід шестиповерхового будинку та пошкодив дах.

Комунальні служби міста вже розпочали роботи з розчищення доріг та дощоприймачів. Пріоритетним завданням наразі є забезпечення проїзду на головних дорогах міста.

ОНОВЛЕНО

Станом на 16.00 год, за інформацією керівників районних адміністрацій та керівників департаментів міськради, на вулицях та в парках громади впало близько 100 дерев. Їх оперативно розкрижовують та прибирають. Водночас обстеження щодо падіння дерев триває. 

Внаслідок негоди впав димохід у житловому будинку на вул. Валовій 13 та пошкодив перекриття в одній з квартир. Місто допоможе провести відновлювальні роботи. Попередня вартість складає  270 тис. грн.

Зафіксовано часткове пошкодження 7 дахів – у 4 житлових будинках у Шевченківському районі, у будівлі бібліотеки в Гряді, у будівлі театру на вул. Гнатюка та у ТЦ «Скриня» на вул.Городоцькій. На деяких об’єктах пошкодження все усунуті. 

Відомо про один випадок підтоплення дороги – на вул. Зеленій біля ресторану «МакДональдз». У цій локації було просідання дорожнього полотна. Водночас чергові бригади працюють над очищенням дощоприймачів у місті. 

Нагадаємо, що напередодні на сьогодні у Львові та області прогнозували грози та град.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: