У громадському транспорті Львова запрацює можливість пересадки

У липні в громадському транспорті Львова тестуватимуть можливість безкоштовної пересадки у всьому громадському транспорті впродовж сорока хвилин після першої валідації.

Про це розповів керівник міського департаменту мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Пересадка у громадському транспорті Львова

Цією можливістю зможуть скористатись власники ЛеоКарт.

За всі валідації, здійснені в межах 40 хвилин, пасажир заплатить як за одну —  13 грн. Усі пересадкові поїздки потрібно обов’язково реєструвати в кожному транспортному засобі. 

Посадовець пояснив, як це працюватиме:

«Пасажир заходить у будь-який транспорт, валідується і має 40 хв, аби пересісти у наступний транспортний засіб. Зайшовши в інший автобус, трамвай чи тролейбус, ви знову маєте прикласти свою ЛеоКарт, але кошти вам спишуться як за одну поїздку. Тобто всі поїздки, зареєстровані не пізніше, ніж через 40 хвилин після першої валідації в першому транспортному засобі, тарифікуватимуться як одна і коштуватимуть всього 13 гривень. Немає обмежень, скільки пересадок фізично ви зробите, головне встигнути зробити це до 40 хвилин».

Як пасажирам знати точний час, коли вони зробили першу валідацію

«Пасажир може перевірити час валідації через валідатор у салоні транспортного засобу. Для цього на валідаторі треба натиснути «Інформація про квиток» та прикласти ЛеоКарт до зчитувача у нижній частині пристрою. На екрані валідатора з'явиться інформація про час реєстрації поїздки. Якщо пересісти у другий транспорт, то при перевірці на екрані валідатора висвітиться також час першої реєстрації», — пояснив Забарило.

Як списуватимуть кошти з ЛеоКарт за пересадкові поїздки

Зі слів директора відомства, технічно кошти резервуються за кожну валідацію. До прикладу, якщо людина зробила три пересадки в межах 40 хвилин, на рахунку ЛеоКарт зарезервує 39 грн. Але під час вечірнього клірингу система підсумує інформацію про всі поїздки у громадському транспорті і якщо пасажир встиг змінити громадський транспорт до 40 хвилин, то з рахунку спише лише 13 гривень.

Актуальний баланс ЛеоКарт відображатиметься наступного дня. Тож вже наступного дня при перевірці балансу своєї ЛеоКарт людина побачить, що за всі пересадкові поїздки, здійснені в межах 40 хвилин, в неї списало лише 13 гривень.

Е-квиток Львові

У місті безготівкова оплата за проїзд у громадському транспорті запрацювала 11 грудня 2023 року, пів року тому.

За цей час у системі е-квитка зареєстровано понад 50 мільйонів поїздок. Зокрема, 65% мешканців валідує проїзд загальними та персоналізованими ЛеоКарт, а 16% — оплачує банківськими картками. Наразі готівкою оплачують проїзд 19% пасажирів і є тенденція до зниження цього відсотку.

Скільки коштує проїзд у громадському транспорті Львова

На сьогодні у Львові діють єдині тарифи на проїзд в міському транспорті.  Вартість однієї поїздки в міських автобусах, трамваях та тролейбусах залежить від обраного пасажиром способу оплати та становить:

  • 13 грн — при оплаті транспортною карткою ЛеоКарт,
  • 15 грн  – при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC,
  • 20 грн – при оплаті готівкою у водія,
  • 6,5 грн – для студентів при оплаті студентською транспортною карткою ЛеоКарт.

До котрої години курсує громадський транспорт у Львові

Автобусні маршрути у Львові мають останні рейси у межах 21:00-21:30 години. Це нам повідомили у міському управлінні транспорту. Щодо електротранспорту, то останні відправлення трамваї та тролебуси мають після 22:00 години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: