У Львові розпочали будівництво комунального ринку

фото ЛМР

На вул. Садова, 2А – Петлюри, де наразі розташований ринок «Любінське сяйво», збудують новий комунальний ринок за кошти приватного інвестора. Тут зможуть працювати 77 підприємців.

Про це повідомляє міська рада.

візуалізація ринку/ЛМР

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, нова одноповерхова будівля ринку буде площею 790 метрів квадратних. Тут буде близько 77 робочих місць.

«Цей проєкт є прикладом вирішення проблемної ситуації, яка була тривалий час у Львові. Ринок «Любінське сяйво» зараз працює в межах громадського простору. Щодо цього завжди були дебати і проблеми. Ми порозумілися з підприємцями і тут буде збудовано цей комунальний ринок. Вони перейдуть сюди працювати, а на тому місці буде якісний красивий громадський простір», – розповів Любомир Зубач.

У новозведеній споруді заплановані відкриті торгові зони, відпочинкова зона Coffee Break та допоміжні приміщення: технічні, адміністративні, лабораторія. Також в приміщенні ринку облаштують доступну вбиральню. 

Підприємиця Оксана Мізерник нині торгує насінням на ринку. Каже, що усі торговці вже давно очікують нового ринку.

«Очікування щодо нового ринку в нас дуже великі і ми з нетерпінням цього чекали. Чесно кажучи, не хочемо бути обмануті, щоб будівництво було логічно завершене і дійсно те, що обіцяють, було збудовано, і ми залюбки перейшли б на нове місце праці», – розповідає жінка.

За словами директора ринку, нині на «Любінському сяйві» працює понад 80 підприємців, а також селяни, які привозять свої товари і їм надають місця для торгівлі. Усі вони матимуть змогу працювати у новозбудованому приміщенні ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: