Фіни подолають естафету до Львова, щоб зібрати на «швидкі» та медичне обладнання для воїнів

Фіни організовують естафету до України, щоб зібрати кошти на машину швидкої допомоги та медичне обладнання
Фіни організовують естафету до України, щоб зібрати кошти на машину швидкої допомоги та медичне обладнання/Скриншот із відео

Фіни планують зібрати для допомоги українським воїнам на фронт щонайменше 156 тисяч 100 євро, подолавши естафету з Гельсінкі до Львова через шість країн.

Про це повідомляють у міській раді Львова.

Естафета з Гельсінкі до Львова

«Насправді, це все придумав мій син — Фабіан. Минулого року він пройшов 223 км від фінського міста Турку, що на південному заході країни, до посольства України в Гельсінкі. Завдяки його подорожі вдалося зібрати 24 тисячі євро. Я подумав, що було б класно масштабувати цю ідею. Так народилася наша естафета», — ділиться організатор, журналіст і підприємець Магнус Лонден.

Естафета стартувала 18 травня з Гельсінкі під час молодіжного заходу Stafettkarnevalen на Олімпійському стадіоні. Міністр європейських справ Фінляндії Андерс Адлеркройц взяв участь.

Українська молодь, що переїхала до Фінляндії під час повномасштабного вторгнення, теж долучились до старту. Вони символічно розпочали ініціативу — вибігли зі стадіону та передали естафету групі фінських SUP-веслярів. Вони веслували навколо Гельсінкі до південного краю міста. Потім передали естафету атлантичним веслувальникам Маркусу Мустеліну та Гаелю де Кревуазьє, які веслували до Таллінна.

У столиці Естонії весляри передали естафету скаутам. Вони пройшли понад 300 км до Риги. Далі буде Латвія. Крок за кроком учасники естафети наближаються до України.

Фініш естафети буде у Львові 30 червня. Міський голова зустрічатиме учасників на площі Ринок, щоб отримати послання від фінів.

Загалом естафета об'єднає десять команд різного віку та професій.

Підтримати естафету може кожен охочий на сайті організації. За кожен цент планують відзвітувати публічно.

Напередодні фіни вже зібрали певну суму і придбали кілька повнопривідних машин швидкої допомоги та інше необхідне обладнання на фронт. Волонтери, залучені до проєкту, привезуть «швидкі» в Україну після завершення естафети. Автомобілі швидкої допомоги будуть передані створеному українському громадському руху «Ініціатива Е+».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: