На Львівщині створять застосунок з інформацією про культурні пам'ятки регіону

Дизайн без назви (31)
Ілюстративне фото/ canva

У середу, 26 червня, у Львові презентували проєкт зі створення мобільного застосунку «Львівщина. Унікальний спадок». Він має сприяти збереженню та популяризації історичних пам’яток і культурної спадщини Львівської області.

Про це повідомляє ІА Дивись.info

Директор ГО «Успішна Львівщина» та керівник проєкт Тарас Зозуля зазначив, що мета створення такого застосунку — зробити пам’ятки та спадщину Львівщини доступною для кожного громадянина України та іноземця.

Голова комісії з питань культури Львівської обласної ради Святослав Шеремета підкреслив, що застосунок «Львівщина. Унікальний спадок» буде слугувати для нового виду туризму в регіоні, який, на його погляд, є дуже перспективним.

«У час повномасштабного вторгнення на захід України, зокрема на Львівщину, прибуло дуже багато переміщених осіб, які зараз тут проживають. Цей додаток допоможе цим людям у вихідні дні чи між роботою подорожувати на знайомитися з культурним надбанням Львівщини», — каже Святослав Шеремета.

Презентація проєкту зі створення мобільного додатку «Львівщина. Унікальний спадок» у Львові. Справа наліво: голова комісії з питань культури Львівської обласної ради Святослав Шеремета, директор ГО «Успішна Львівщина», керівник проєкту Тарас Зозуля, провідний науковий співробітник Науково- дослідного відділу Історико-культурного  заповідника "Стільське городище” Руслан Коропецький. Фото/ ІА Дивись.info. 

Особливості застосунку «Львівщина. Унікальний спадок»

За словами керівника проєкту Тараса Зозулі, мобільний застосунок буде працювати на всіх операційних системах: як офлайн, так і онлайн. Крім того, буде розроблений сайт, на який буде можливість зайти з комп’ютера чи іншого пристрою.

Він також зазначає, що в додатку розмістять інформацію про близько 500 унікальних пам'яток культури, які оберуть експерти. Зокрема, там будуть як досить відомі пам'ятки, так і менш відомі. Йдеться про палаци, дерев'яні церкви, музеї, об'єкти спадщини, природні об'єкти. Вони будуть поділені на окремі розділи.

«Сьогодні у Львівській області знаходиться понад вісім з половиною тисяч пам’яток культури. Тому відповідно до обмеженого бюджету ми не зможемо описати всі, але точно орієнтовно 500 унікальних пам’яток виберемо. Вони будуть описані, сфотографовані і завантажені в цей додаток. Ми також залучимо компанію "Київстар", яка буде надсилати SMS людям, які перетинають кордон, в’їжджаючи у Львівську область чи з інших країн чи областей. Їм буде приходити SMS про додаток і що саме це за додаток. Так, вони зможуть його завантажити та ознайомитися зі спадщиною Львівщини», — розповідає керівник проєкт Тарас Зозуля.

Він підкреслює, що додаток міститиме функцію, де помістять два десятки вже складених маршрутів. Так, користувач може сам обрати локації, які хоче відвідати. Також маршрути можна буде формувати самостійно. Мобільний застосунок буде доступний як українською, так і англійською мовами.

Тарас Зозуля зазначає, що текстовий варіант застосунку планують презентувати у жовтні, а вже готовий результат вкінці року. Сам проєкт зі створення додатка усього триває пів року. За словами керівника проєкту, на його реалізацію Український культурний фонд виділив грант на суму до двох мільйонів гривень.


Раніше ми повідомляли, що за період повномасштабної війни окупанти пошкодили 32 об'єкти культурного значення на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: