В одному з львівських парків з'явиться сенсорна стежка для дітей

2
ДП "Скнилів парк". Джерело фото/ ЛМР

У Львові в Скнилівському парку облаштовують сенсорну стежку для дітей віком до п’яти років.

Про це повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради.

«Більшу частину робіт вже виконано. Доріжка розташована біля дитячого майданчика та інтегрована в алею парку. Щодо матеріалів, то використали геотекстиль та дерев'яні бруси. Стежка матиме чотири сектори, загальною площею 27 кв. м. Окремі ділянки наповнять річковим камінням, дрібним відсівом, керамзитом та піском», – розповіли в адміністрації парку.

У департаменті містобудування також зазначають, що такі сенсорні стежки розвивають тактильне сприйняття, знімають втому, стимулюють весь організм, а завдяки активній дії на нервові закінчення, розвивають дрібну моторику. За інформацією департаменту, це також є гарною профілактикою плоскостопості.

Ідея створити такий простір належить фахівцеві з ландшафтного дизайну ДП «Скнилів-парк» Ірині Лукасевич. Через складну ситуацію в країні дитячий майданчик повністю не реконструювали, як передбачав проєкт.

«Нерідко менші дітки через відсутність пісочниці бавилися річковим камінням в облаштованих довкола квітниках. Тож працівники вирішили самотужки виправити ситуацію - аби було і цікаво, і корисно. Разом із ландшафтним дизайнером розробили спеціальний проєкт, який назвали «Сенсорна стежка для найменших». Поєднали природні та штучні компоненти в цілісну композицію. Ідеї для цього запозичили з просторів інтернету. Вийшло мінімально затратно та максимально корисно для дітей. Уже найближчим часом її зможе протестувати малеча», – зазначили у депаратменті містобудування ЛМР.


Раніше ми розповідали, що у центрі Львова ремонтуватимуть частину вулиці за майже 800 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: