У Львівській області створили інтерактивну мапу закладів, пристосованих до потреб сімей з дітьми

photo1719567218
Фото/ ЛОВА

Нова інтерактивна мапа містить понад 900 установ, центрів, закладів, просторів та організацій, що функціонують на Львівщини і надають різнопланові послуги родинам із дітьми.

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Там розповіли, що на ній також позначили 100 закладів харчування, пристосованих для потреб сімей із дітьми, а також дитячі майданчики Львова. Крім того, такий сервіс містить усі регіональні та національні «гарячі лінії» та онлайн-ресурси.

«Укладаючи цю карту ми, насамперед, прагнули допомогти матерям. Адже доглядати за дітьми, зокрема, якщо жінка сама, бо чоловік захищає Україну на передовій, або якщо сім’я опинились у новій громаді через вимушене переміщення, дуже складно. А швидкий доступ до сервісів та можливостей, особливо тих, що стосуються послуг у сфері батьківства, значно спрощують побут. Вони дають трохи більше часу на адаптацію, самореалізацію або на вирішення інших побутових речей», – розповіли представники громадської організації «Батьки в дії».

Директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Тетяна Крут зазначила, що на ній можна легко зайти практично все, що потрібно родинам із дітьми або тим, хто тільки готується стати батьками.

«Тут позначені і пологові будинки, і центри раннього втручання, і заклади реєстрації новонароджених і багато інших структур. Важливо також, що карта «покриває» усю територію області», – додає Тетяна Крут.

Мапу створила команда ГО «Батьки в дії» в межах проєкту «Львівщина, дружня до родини». 

Скористатися мапою можна за посиланням тут.


Раніше ми розповідали, що на Львівщині створять застосунок з інформацією про культурні пам'ятки регіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: