Чемпіонат України з легкої атлетики стартував у Львові

спортсменка на старті перед забігом
Ілюстративне фото/depositphotos.com

28 червня на стадіоні «Скіф» у Львові стартував чемпіонат України, на якому збереться вся еліта української легкої атлетики, за винятком Ярослави Магучіх, яка звільнена ФЛАУ від участі, оскільки є чинною чемпіонкою світу, та Марини Бех-Романчук, яка також є призеркою чемпіонату світу і наразі відновлюється після травми.

Про це повідомляє Федерація легкої атлетики України.

Сьогодні, у перший змагальний день, зранку на старт вийшли спринтери, які бігтимуть дистанції 100 м і 400 м.

У вечірній програмі у секторі для штовхання ядра змагатиметься бронзовий призер чемпіонату Європи в приміщенні Роман Кокошко.

Також 29 червня о 08:00 відбудеться аматорський забіг на 3000 м, організований компанією Puma Ukraine та ФЛАУ. На учасників чекатимуть медалі та смаколики. Зареєструватись можна за посиланням.

Другий змагальний день теж обіцяє бути багатим на виступи зірок української легкої атлетики. Відбудуться фінали на дистанції 400 метрів з барʼєрами, де ми зможемо побачити титуловану барʼєристку та володарку національного рекорду Анну Рижикову.

Увечері другого дня спостерігатимемо фінальні забіги й на дистанції 400 м. Марʼяна Шостак, яка має найкращий результат сезону, намагатиметься продовжити серію особистих рекордів і тут. А серед чоловіків на доріжці побачимо Олександра Погорілка, який цього сезону з результатом 44.94 с оновив рекорд України.

Спекотно обіцяє бути й у секторі для стрибків у висоту. Призери чемпіонату Європи в Римі Владислав Лавський та Олег Дорощук разом із іншими відомими українським стрибунами, такими як Андрій Проценко та Дмитро Нікітін, змагатимуться за національну першість та кваліфікацію на Олімпіаду.

В неділю, 30 червня, вболіватимемо за метальників спису. Артур Фельфнер захищатиме звання чемпіону України та намагатиметься підкорити олімпійський норматив.

Окрасою третього змагального дня стануть жіночі стрибки у висоту. Ввечері 30 червня у секторі зберуться усі найбільш титуловані стрибунки України. Юлія Левченко, Ірина Геращенко, яка нещодавно стала третьою в Римі, Катерина Табашник і Юлія Чумаченко змагатимуться за «золото» чемпіонату України та два місця, які лишаються в олімпійській команді.

Впродовж цих трьох днів ми матимемо змогу побачити на власні очі, як лідери збірної України виборюють путівки на Олімпійські ігри та встановлюють особисті рекорди. Тож аби не пропустити цю надзвичайну подію, приходьте 28-30 червня на стадіон «Скіф» та вболівайте за улюблених спортсменів та спортсменок.

Наживо змагання можна подивитись на каналі ФЛАУ в Youtube або ж на сайті Суспільне Спорт.

З розкладом та стартовими протоколами можна ознайомитись за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: