У Львові студенти зможуть здійснювати безоплатну пересадку в міському транспорті за допомогою ЛеоКарт

ЛеоКарт
Ілюстративне фото. Автор/ Роман Балук

З понеділка, 1 липня, у міському транспорті Львова студенти, які мають ЛеоКарт, зможуть тестувати безоплатну пересадку. Таке рішення ухвалили сьогодні, 28 червня, виконавчий комітет Львівської міськради.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що після того як студенти протестують функцію пересадки, її відкриють для власників загальних ЛеоКарт.

«Спочатку хочемо відтестувати функцію безкоштовної пересадки. Зараз маємо 18 тисяч студентів, що мають ЛеоКарт. Нам потрібні кілька днів, максимум - до кількох тижнів, щоб на практиці відтестувати, чи все коректно працює, і якщо виникнуть недоліки - усунути їх. І вже після цього запускаємо пересадку для власників усіх загальних карток ЛеоКарт. На сьогоднішній день таких пасажирів є 114 тисяч», — зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Як працює функція пересадки в ЛеоКарт

Так, здійснити пересадку на інший автобус, трамвай чи тролейбус без додаткової оплати можна буде впродовж 40 хвилин після першої валідації в першому транспорті. За словами Олега Забарила, це є середнім часом доїзду міських маршрутів з приєднаних громад до центру міста, або до пересадкового вузла.  

«Умовно, якщо вам з Брюхович потрібно доїхати до автовокзалу на вул. Стрийській, ви сідаєте в автобус № 8а, валідуєтесь у ньому і маєте 40 хвилин, щоб пересісти у № 3а. В автобусі № 3а ви заходите, валідуєтесь, і якщо ви зробили це за 40 хв - поїздка до Стрийської вам буде безкоштовною. 40 хвилини - це усереднений час, необхідний, щоб дістатися з кожної кінцевої зупинки у громадах до іншої транспортної розв'язки, пересадкового вузла чи центральної частини міста», — пояснив Олег Забарило.

Що потрібно знати про функцію пересадки в ЛеоКарт:

  • Пересідати можна буде усі види громадського транспорту: на трамваї, тролейбуси та автобуси будь-яких міських маршрутів.
  • Кількість фізичних пересадок – необмежена.
  • Важливо, під час пересадки встигнути пересісти та завалідуватися в іншому транспорті до 40 хвилин.
  • Час реєстрації поїздки можна буде перевірити через валідатор у салоні транспортного засобу – у розділі «Інформація про квиток».

Крім того у мерії зауважують, що усі пересадкові поїздки потрібно обов’язково реєструвати в кожному транспортному засобі. Якщо користувач під час пересадки не завалідував поїздку, то вона не вважатиметься пересадковою. Така поїздка вважається окремою та неоплаченою — за неї пасажир можуть контролери виписати штраф.

 «Це новий етап, який ми запускаємо в електронному квитку. Люди отримають можливість економити свої кошти. А це в свою чергу дасть можливість збільшити популярність користування громадським транспортом. Запуск пересадки - це послідовна робота міста для того, щоб мінімізувати оплату за проїзд готівкою. Зараз готівкою розраховується 18% від усіх пасажирів громадського транспорту у місті. Пересадка дасть можливість мінімізувати готівку ще більше», — наголосив Олег Забарило.


У місті безготівкова оплата за проїзд у громадському транспорті запрацювала пів року тому, 11 грудня 2023 року. За цей час у системі е-квитка зареєстровано понад 50 мільйонів поїздок. Зокрема, 65% мешканців валідує проїзд загальними та персоналізованими ЛеоКарт, а 16% — оплачує банківськими картками. Наразі готівкою оплачують проїзд 19% пасажирів і є тенденція до зниження цього відсотку.

Детальніше про те, що варто знати про ЛеоКарт у Львові та функцію пересадки — читайте у нашому матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: