Молодь у Львові створила новий громадський простір

фото ЛМР

Понад 20 молодих людей віком від 12 до 16 років власноруч створили вуличні меблі та ящики для квітів, в які висадили рослини. Новостворений громадський простір виготовили за два дні і облаштували біля палацу Гната Хоткевича. Воркшоп відбувся в рамках II Lviv Urban Forum: Беремо відповідальність.

Про це повідомляє міська рада.

Воркшоп «Точка активації» — це можливість долучення молоді з різним ступенем підготовки і різними знаннями до створення міського середовища. Організатори вирішили попрацювати з громадським простором, який є не дуже активним. Метою було трансформувати його: зробити більш привабливим і таким, що буде заохочувати перебувати там. 

Підлітки зробили 6 елементів для сидіння та 6 ящиків для вазонів, в які посадили рослини. Підбирали такі види, які сприяють збільшенню біорізноманіття в місті та приваблюють комах. Серед них: змієвик — лікарська рослина, просо та стахіс. 

«Меблі, які ми розробили, розраховані на те, що їх можна модефікувати, совгати між собою і робити з них різні конфігурації. Як на простір, в якому нічого не відбувається, мені здається, що було б класно, якби там почали збиратись люди і там можна було б щось проводити.  Поруч є палац Гната Хоткевича, де на різні студії збирається багато дітей - це вже активна творча молодь. Нам хотілося б, щоб вони і надалі долучалися для того, щоб оживляти цей простір», - розповіла Ольга Криворучко співзасновниця архітектурної студії Urbanideas. 

Меблі та рослини стали частиною простору і залишатимуться тут. 

II Lviv Urban Forum

Воркшоп відбувся в рамках II Lviv Urban Forum, який зібрав понад 1300 учасників, представників з сотні українських громад та більше 30 спікерів з усього світу. Цьогоріч на форумі говорили про відповідальність, безпеку та соціально орієнтовану архітектуру. Один з найвідоміших світових архітекторів Алехандро Аравена з Чилі розповів про досвід перебудови цілого району, знищеного цунамі. 

Також учасники мали нагоду долучитись до 11 різноманітних екскурсій найважливішими просторами міста. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: