Підприємців, які залишають сміття біля урн на площі Ринок, штрафуватимуть до 1 700 грн

сміття на площі ринок
Фото Галицької РА

Більшість підприємців, орендарів приміщень на пл. Ринок у Львові залишають свої побутові відходи біля вуличних урн. Вони мали б виносити накопичені відходи на контейнерні майданчики. Тож місцева влада закликає не порушувати санітарних умов і не псувати вигляд площі. У разі повторення таких дій порушників обіцяють штрафувати.

Про це повідомляє міська рада.

«Підприємці та орендарі приміщень на пл. Ринок мають укладені угоди на вивіз сміття з перевізником ТОВ «Грінера». Цей перевізник облаштував контейнерні майданчики, фактично для всіх фракцій відходів, у центральній частині міста, зокрема довкола пл. Ринок.Проте, більшість підприємців не виносять відходи на контейнерні майданчики, а залишають їх біля урн на пл. Ринок – на розі з вул. Шевською, з вул. Друкарською, біля «Копальні кави».  Зараз — літо, надворі спека, відходи часто течуть і є неприємний запах. А це негативно впливає на санітарний стан площі. Це неприпустимо, адже пл. Ринок – головна площа нашого міста, яку постійно відвідують туристи на високопосадові гості Львова», — розповідають у Галицькій районній адміністрації.

Тому мерія просить підприємців та власників приміщень на пл. Ринок звернути увагу орендарям та працівникам своїх закладів на необхідність дотримання правил і виносити свої побутові відходи на контейнерні майданчики.

Найближчі контейнерні майданчики до пл. Ринок знаходяться на:

  • вул. Валова, 29;
  • вул. Лесі Українки, 43;
  • вул. І. Федоровича, 20 (колишня вул. І. Федорова);
  • вул. Низький Замок, 1;
  • пл. Міцкевича, 8.

У разі виявлення порушень до винуватців будуть застосовані штрафні санкції —  до 1 700 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: