За час повномасштабної війни через атаки РФ пошкоджено 10 навчальних закладів у Львові, — управління

Наслідки російських обстрілів  по ліцею у Львові 29 грудня 2023 року
Наслідки російських обстрілів по ліцею у Львові 29 грудня 2023 року/Роман Балук(ЛМР)

Унаслідок російських обстрілів з літа 2023 року у Львові пошкоджено шість шкіл, чотири дитячих садки, а також один заклад позашкілля.

Про це повідомив керівник міського управління освіти Андрій Закалюк в етері 28 червня.

Він нагадав, що через атаки РФ по Львову постраждали школи № 50, «Джерельце». Також від обстрілів сильно постраждали дитячий садок «Казка» та школа «Оріяна».

Усі навчальні заклади, які впродовж року зазнали ушкоджень внаслідок ворожих обстрілів Львова, відновлено і повноцінно функціонують, переконує головний освітянин міста.

На те, аби відновити навчальні заклади, цього року з міського бюджету виділили 22 мільйони гривень.

Закалюк говорить, що попри те, що школярі повернулись за парти львівського ліцею менш ніж через місяць після російського обстрілу, корпус молодшої школи «Оріяна» потребує масштабної реконструкції. У ліцеї було зруйновано близько 300 вікон і понад 100 внутрішній дверей, заміну яких на себе взяли благодійники. 

Ліцей «Оріяна» у Львові/міська рада

Будівельні роботи тут проводитимуть впродовж літа.

5 серпня 2023 року внаслідок російського ракетного удару у Львові було суттєво пошкоджено будівлю дошкільного закладу (ясла-садок) «Казка», його внутрішні приміщення, дах будівлі, територію та господарські споруди.

Дитсадок у Львові після російського обстрілу. Фото: міська рада

У вересні за рахунок коштів благодійної організації GEM (Global Empowerment Mission) у всій будівлі садочку замінили 57 вікон і більше 20 зовнішніх та внутрішніх дверей.

До кінця 2023 року провели повністю всі підготовчі роботи (демонтаж пошкоджених стін, заливання стяжок, підготовчі роботи для відновлення покрівлі), а впродовж січня-березня цього року – відновлювальні роботи.

На відновлення дитячого садочку «Казка» з міського бюджету було виділено 12,3 млн грн.

На сьогодні садочок повністю відремонтували і він відновив свою роботу. У дошкільному закладі «Казка» працюють всі 6 груп, тож його можуть відвідувати 140 дітей, як це й було раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: