На Левандівці облаштують зупинку та запустять спецтранспорт для людей з обмеженими можливостями

Посадовці ЛМР спільно з громадськими активістами обговорили проект встановлення адаптованої зупинки та запуску спеціального маршруту для людей з обмеженими можливостями до Львівського протезного заводу на вул. Рудненській, 10.

У планах – розробка системи благоустрою зупинки, придбання двох низькопідлогових автобусів, опрацювання маршруту, пристосованого до відвідувачів заводу. Роботу планують виконати до 1 вересня, повідомляє прес-служба ЛМР.

Ідею втілюватимуть за сприяння ЛКП «Львівелектротранс», Залізничної райадміністрації, управління транспорту ЛМР, ГО «Реабілітація «осіб з інвалідністю» та керівництва протезного заводу.

«Це питання виникло давно. Три роки тому змогли обладнати автобусну зупинку, упорядкувати безбар’єрний доступ людей до реєстратури та сервісного центру. А міська рада надала можливість запустити один маршрут (17-ий номер маршрутного таксі має тут кінцеву зупинку). Це питання частково зняло напругу, але не остаточно. Тому ми пішли далі – звернулися до ГО «Національна асамблея інвалідів України», щоб це питання вирішити в комплексі», - розповів директор Львівського протезного заводу Сергій Суязов на зустрічі з ініціативною групою проекту.

Облаштування благоустрою навколо зупинки на вул. Рудненській потребує низки робіт.

«Потрібно прорахувати всі спеціальні точки розвороту для великих автобусів, підхід і під’їзд до заводу, облаштування тротуарних доріжок та зупинки. Ми розуміємо, що це недешевий об’єкт. Але коли будемо мати визначену цифру, які кошти потрібні для облаштування, то будемо просити виділення додаткових коштів на районну адміністрацію», - каже голова Залізничної районної адміністрації Надія Банах.

«Єдине питання, що треба узгодити з адміністрацією міста, з обласною адміністрацією - це питання відшкодування витрат на організацію соціального маршруту. Незабаром на сесії обласної ради буде розглядатися концепція розвитку транспортних перевезень у Львівській області. Це одне з питань, яке буде у цій концепції. Завтра ми ці питання піднімемо на апаратній нараді та сесії облради, щоб включити це окремим пунктом в концепцію», - наголосив директор ЛКП «Львівелектротранс» Михайло Сидорович.

«Основний результат якісно облаштованої зупинки – щоб людина з обмеженими можливостями без додаткових пристосувань може безперешкодно з’їхати з транспорту на тротуар», - заявив один з головних ініціаторів проекту, голова правління ГО «Реабілітація «осіб з інвалідністю», позаштатний радник міського голови Львова Ярослав Грибальський. На думку ініціаторів, такий соціальний маршрут користуватиметься попитом серед львів’ян. «Важливо, щоб була чітка інформація про розклад маршруту – в інтернеті, пресі та інших засобах масової інформації – має тривати інформаційна кампанія щодо цього», - каже Ярослав Грибальський.

За словами керівництва заводу, підприємство обслуговує продукцією близько 70000 людей не лише зі Львова, а й з області та інших регіонів України. Тому, затверджуючи маршрут, розробники звернуть увагу на територіально ключові для клієнтів точки. «Плануємо забезпечити два 9-метрові низькопідлогові автобуси (один з яких на резерві). Щодо маршруту – намагатимемося охопити важливі локації, такі як Залізничний вокзал, Приміський вокзал, АС-2, АС-Західна, Автовокзал на вул. Стрийській, центр. Розглядаємо також варіант з доступом до львівських лікарень», - заявив в.о. начальника управління транспорту ЛМР Олег Партика.

Часові рамки маршруту адаптовані під розклад роботи протезного заводу – у перспективі автобус курсуватиме за графіком 7:30 – 17:00 год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: