Меморандум, який врятує Львів від сміття: витяги з документа

18052457_1781960592119215_1860381358_o

Львівська ОДА, Львівська облрада, Львівська міськрада та органи місцевого самоврядування Львівщини підписали спеціальний дворічний Меморандум, що має розв’язати багатомісячну проблему накопичення й вивозу побутового сміття зі Львова.

Львівська ОДА, Львівська облрада, Львівська міськрада та органи місцевого самоврядування Львівщини підписали спеціальний дворічний Меморандум, що має розв’язати багатомісячну проблему накопичення й вивозу побутового сміття зі Львова.

Цей Меморандум про співпрацю визначає відносини та напрями співробітництва між Сторонами у сфері поводження твердими побутовими відходами (ТПВ), що утворюються у м. Львові, охороні довкілля та створення інфраструктури утилізації ТПВ у Львівській області.

Сторони укладають цей Меморандум з метою забезпечення належного захоронення ТПВ, що утворюються у місті Львові, оскільки у зв'язку з трагедією, яка сталася у травні 2016 року, неможливе подальше захоронення відходів на Львівському полігоні ТПВ, відбувається безсистемне транспортування захоронення ТПВ, почастішали випадки несанкціонованого розміщення відходів, що у свою чергу зумовлює забруднення довкілля.

У такий спосіб сторони визнають необхідність організації вивезення та захоронення ТПВ з Львова, вдосконалення та покращення стану полігонів/звалищ Львівської області шляхом облаштування і оснащення відповідними технологічними та технічними засобами з їх подальшою рекультивацією.

Які зобов'язання дали сторони

Сторони цим Меморандумом підтверджують наміри про співпрацю та сприяння кооперації у галузі екології, довкілля та впровадження провідних технологій з метою створення інфраструктури утилізації ТПВ для Львівської області.

 

Обласна державна адміністрація

  • забезпечити створення громадської ради з контролю за вивезенням ТПВ з міста Львова;
  • за результатами проведення конкурсу з визначення інвесторів для будівництва за експлуатації комплексів утилізації (перероблення) твердих побутових відходів у Львівській області забезпечити будівництво комплексів утилізації (перероблення) ТПВ на, яких будуть утилізуватися ТПВ з усіх населених пунктів області;
  • в інвестиційному договорі обов’язковою умовою передбачити перероблення ТПВ зі звалищ/полігонів, на які будуть приймати ТПВ з м. Львова згідно з Меморандумом;
  • у випадку необхідності координувати роботу з вивезення та захоронення

Львівська обласна рада

  • виділити кошти у 2017 та 2018 роках з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на покращення матеріально-технічної бази та рекультивацію полігонів/звалищ, які прийматимуть ТПВ з м. Львова;
  • координувати роботу з прийняття рішень відповідними органами місцевого самоврядування щодо захоронення ТПВ з м. Львова.

Львівська міська рада

  • укласти з органами місцевого самоврядування угоди щодо фінансування визначених об'єктів соціально-економічного розвитку територій, в яких буде визначено графіки та розміри фінансування;
  • надати технічну допомогу звалищам/полігонам для забезпечення належної захоронення ТПВ з м. Львова;
  • виділити кошти з місцевого бюджету у 2017 році в сумі 70 млн. грн. та 2018 році з сумі 70 млн. грн. на покращення матеріально-технічної бази і рекультивацій полігонів/звалищ, які прийматимуть ТПВ на захоронення;
  • укласти угоди з органами місцевого самоврядування та підприємствами, я обслуговують звалища/полігони ТПВ, терміном на 24 місяці з метою забезпечення належного захоронення твердих побутових відходів, які утворюються у м. Львові.

Інші органи місцевого самоврядування

  • розробиш окремі тарифи для захоронення ТПВ з м. Львова;
  • укласти угоду з Львівською міською радою терміном на 24 місяці з метою забезпечення належного захоронення ТПВ, які утворюються у м. Львові;
  • забезпечити належне приймання та захоронення ТПВ на полігонах/звалища, які знаходяться на їх балансі;
  • у разі наявності рішення відповідної місцевої ради про заборону прийом твердих побутових відходів з міста Львова, винести на розгляд сесії питання щодо надання дозволу на захоронення ТПВ. які утворюються у м. Львові.

Також у положенні йдеться, що цей Меморандум набирає чинності від дня його підписання всіма Сторонами та зберігає чинність протягом 24 місяців. Дострокове припинення Меморандуму набирає чинності через три місяці після отримання повідомлення відповідною.

Куди вивозитимуть сміття та яку кількість

Назва міста Прийом ТПВ,
з/п (полігон/звалища) кількість тонн/добу
1 Броди 20
2 Буськ ЗО
3 Борислав ЗО
4 Белз 10
5 Великі Мости 10
6 Дрогобич 50
7 Жидачів 20
8 Золочів ЗО
9 Миколаїв 60
10 Мостиська 10
11 Новояворівськ 80
12 Перемишляни 10
13 Рава-Руська 10
14 Радехів 20
15 Самбір 70
16 Сокаль зо
17 Стрий 40
18 Старий Самбір 10
19 Червоноград 40
Разом: 580

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: