Подружжя хірургів з Німеччини прооперували 27 і проконсультували 65 пацієнтів у Львові

eksner1-ccb6de198b5c8d428491bd147ad75e70 (1)

Подружжя відомих пластичних хірургів – професор, доктор медичних наук Клаус Екснер та доктор Б’янка Байкан-Екснер оперували і консультували дітей зі всієї України спільно з львівськими колегами на базі опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні.

Так, з 12 по 18 червня лікарні проконсультували 65 пацієнтів зі складними вродженими і набутими вадами, а також прооперували 27 пацієнтів – 24 дітей і 3 дорослих з понад 10 областей нашої країни, інформує прес-служба ЛМР.

«Спектр проведених операцій  – реконструкція вушних раковин при вродженій відсутності, корекції при післяопікових рубцях і контрактурах, корекція вроджених птозів верхніх повік, видалення гемангіом обличчя, видалення множинних пігментних невусів тіла», - розповів завідувач опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні Василь Савчин.

Водночас, за його словами, хірурги поєднали  оперування із навчанням для львівських лікарів, адже у світовій пластичній хірургії є чимало новітніх методик оперування, які потрібно переймати, щоб в Україні, у Львові якнайбільше людей можна було прооперувати за новими технологіями.

Хворих оперували зі всієї України. «Окрім пацієнтів зі Львова і Львівської області, були прооперовані хворі із Закарпатської, Волинської, Тернопільської, Чернівецької, Івано-Франківської, Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Полтавської, Сумської, Харківської, Дніпровської та Донецької областей. Також для налагодження співпраці, під час консультацій і хірургічних втручань були пластичні хірурги, офтальмологи та фахівці лікування опіків із інших міст України – з Києва, Одеси, Івано-Франківська та колеги з інших клінік міста Львова», - розповів заступник головного лікаря з хірургічної роботи 8-ї міської клінічної лікарні Ігор Стояновський.

Загалом за період п’ятирічної співпраці німецьких і львівських лікарів було проконсультовано близько 360  та прооперовано понад 150 пацієнтів. Завдяки цій співпраці українські пацієнти змогли безкоштовно отримати якісну медичну допомогу, зокрема виправити складні дефекти м’яких тканин, а львівські лікарі – освоїти та запровадити у практику нові види пластичних і реконструктивних втручань.

Додамо, що співпраця з пластичним хірургом триває з 2012 року, коли Клаус Екснер приїхав до Львова під час футбольного чемпіонату «Євро–2012», щоби  впродовж тижня безкоштовно оперувати дітей у межах доброчинної ініціативи німецьких вболівальників «BigShoe». Як правило, нейрохірург завжди береться за найважчі випадки, а також пріоритет мають малозабезпечені родини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: