Під ЛОДА протестували шахтарі-інваліди

IMG_5067

Висловити недовіру голові Львівського обласного Фонду соціального страхування Ігорю Луцишину прийшли під стіни облдержадміністрації шахтарі-інваліди, яких обурила кадрова політика нового начальника.

Висловити недовіру голові Львівського обласного Фонду соціального страхування  Ігорю Луцишину прийшли під стіни облдержадміністрації шахтарі-інваліди, яких обурила кадрова політика нового начальника.

Нагадаємо, в Україні триває реорганізація фондів соціального страхування. Нинішнього року було об’єднано фонд страхування від тимчасової втрати працездатності і фонд страхування від нещасних випадків на виробництві.

«Керівником цього об’єднаного фонду в області став Ігор Луцишин. Щойно стало відомо, що він буде призначити районних керівників, ми до нього звернулися і попросили залишити у Червонограді начальника фонду страхування від нещасних випадків на виробництві Романа Сташкевича. Наш район специфічний – у нас 12 тисяч регресників-інвалідів, тих, хто втратив здоров’я, працюючи на шахтах. 16 лютого він отримав від нас 10 звернень. Нас підтримало ДП «Львіввугілля», низка профспілок. Але до нас не дослухалися і на посаду була призначена Світлана Осінецька», – розповів Василь Закала, голова відокремленого підрозділу спілки шахтарів-інвалідів Львівської області.

Такі зміни здивували шахтарів-інвалідів, адже в лютому фонд, яким керував Роман Сташкевич був визнаним кращим в Україні.

«Була повністю викорінена корупція, немає проблем з отриманням путівок. Раніше треба було травмованому шахтарю скидатися на ліки. А тепер досить піти в аптеку, купити препарати, взяти чеки та принести у фонд і кошти відразу перераховувалися», – розповів пан Василь.

«Ми знаємо людину, яку призначили і боїмося, що вона просто розвалить роботу, яка була налагоджена. Ось уже призначила стоматолога. Навіщо нам, хворим на силікоз, з травмами і радикулітами стоматолог? Ми вимагаємо, щоб відбулися громадські слухання. Щоб був відкритий конкурс. Відповідно, ми вимагаємо змінити обласного керівника, якщо він так ігнорує нашу думку», – додав Василь Закала.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: