Що відвідати під час «Ночі у Львові»: п’ять безкоштовних подій

14 липня у Львові стартує 13-й фестиваль «Ніч у Львові». ІА Дивись.info пропонує п’ять безкоштовних заходів, які можна відвідати протягом 14-16 липня.

З 14 до 16 липня львів’яни та гості міста зможуть відвідати 13 фестиваль «Ніч у Львові», який цього року проходитиме під гаслом «Від Ренесансу до Сучасності». За словами координаторки фестивалю Марта Іванишин, для відвідувачів підготували понад 100 заходів на 50 локаціях.

Пропонуємо вам п’ять заходів із усієї програми, вхід на які безкоштовний:

Музичний вечір у Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького

Дата: 14 липня

Час: 18:00–20:00

Адреса: просп. Свободи, 20

Що пропонують: у програмі Вечора прозвучать фортепіанні твори відомих композиторів XVIII – XIX ст:

  • В. А. Моцарт. Соната для фортепіано в 4 руки D-dur KV 381
  • Л. ван Бетовен. Вісім варіацій на тему графа Вальдштайна C-dur
  • Ф. Шуберт. Фантазія g-moll D 9
  • Ф. Шуберт. Фантазія f-moll ор. 103

Виконавці: лауреати міжнародних конкурсів, фортепіанний дует Наталія Зубко та Петро Довгань.

Читайте також: Понад 100 подій: що готує фестиваль «Ніч у Львові»

На завершення Музичного вечора в НМЛ пропонують відвідати екскурсію експозицією «Українське мистецтво XVIII – XIX ст.». Організатори обіцяють багато цікавого про мистецьке життя Львова та України загалом, а також занурення в атмосферу епохи, де творили Мартин Яблонський, Тарас Шевченко, Корнило Устиянович та ін.

Вечір у «Території Терору»

Дата: 14 липня

Час: 21:00

Адреса:  Музей «Територія Терору», пр. В. Чорновола, 45.

Що пропонують: Гостям розкажуть історію львівського гетто, проведуть екскурсію виставкою «Проти забуття» (портрети жертв Голокосту), а також влаштують зустріч з її автором — німецьким фотографом Луїджі Тоскано. Крім того, на учасників події чекає перегляд короткометражного документального фільму про створення виставки.

Театралізоване дійство на канаті від театру «»Воскресіння»

Дата: 14 липня

Час: 23:00

Адреса: пл. Ринок

Що пропонують: таке дійство на канаті просто неба на площі Ринок відбудеться вперше. За словами актора театру «Воскресіння» Юрія Пилипчука, для них практика ходіння по канату буде у певній мірі ризиком, кроком у невідоме.

«Це також буде прем’єрою і, я думаю, що це буде цікаве дійство на канаті разом з друзями-ходуністами», — каже актор.

Музичний інтерактив «Jazz Mantra Party» з гуртом «W.A.Y.S»

Дата: 15 липня

Час: 20:00

Адреса: Студія «Mantra House», вул. Крушельницької, 1.

Що пропонують: Mantra-party – музична форма медитації. Музиканти, використовуючи різні музичні інструменти та стилі музики, співають мантри разом з аудиторією. Mantra Party — унікальна можливість гарно та корисно провести час, наповнитись життєдайною енергією мантр, кажуть організатори і радять розслабитися та будь самими собою. Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: Інформація: +380 (93) 373-03-08, +380 (97) 007-00-10

Маппінг In the air

Дата: 16 липня

Час: 22:00 – 0:00

Адреса: пл. Міцкевича.

Фото зі сторінки Маппінг In the Air у Фейсбуці

Що пропонують: Маппінг In the Air — це продовження мистецької акції «Пленер на руїнах», яка минулоріч зібрала понад 20 художників. Мета акції — привернути увагу до проблемних, з архітектурної точки зору, місць в центральній частині Львова — пустищ, довгобудів та руїн, і запропонувати їм нове естетичне переосмислення.

Читайте також: Збереження святинь: як відновлюють унікальне оздоблення Гарнізонного храму у Львові (фоторепортаж)

Маппінг In the Air поєднає кілька мистецьких прийомів — роботу художників в реальному часі, світлове шоу-проекцію та медіа-арт у супроводі електронної музики, також виконаної «на живо». Художники спробують заповнити порожній простір на місці зруйнованого будинка №9 своїм творчим баченням. Кожен представить свої уявлення на тему минулого, теперішнього, майбутнього та неіснуючого життя площі Міцькевича. З огляду на поєднання мистецьких форм та засобів, технічного виконання, маппінг In the Air не має аналогів у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: