В обхід ProZorro та рішень міської ради: як «Львівелектротранс» витратило бюджетні мільйони

GGyBzi2
Приміщення ЛКП «Львівелектротрнас» на вул. Городоцькій. Фото: alex_shutyuk

ЛКП «Львівелектротрнас» протягом 2016-2017 років відремонтувало свої приміщення на понад 2 мільйони гривень. При цьому, виконавцями робіт виступили люди, які знайомі між собою, а саме підприємство не проводило закупівлі через Prozorro. ІА Дивись.info розбиралася у ситуації.

ЛКП «Львівелектротрнас» протягом 2016-2017 років відремонтувало свої приміщення на понад 2 мільйони гривень. При цьому, виконавцями робіт виступили люди, які знайомі між собою, а саме підприємство не проводило закупівлі через ProZorro.

ІА Дивись.info розбиралася у ситуації.

ЛКП «Львівелектротранс» — одне з підприємств міста, яке живе, у тому числі, за рахунок дотацій з бюджету. Його представники неодноразово заявляли про скрутне фінансове становище компанії, а нещодавно заявили про необхідність підняття ціни на проїзні квитки у трамваях і тролейбусах, тож сьогодні проїзд здорожчав до 3 гривень (звичайний квиток) та 1,5 гривень (пільговий).

«У 2015 році збитки «Львівелектротранс» становили 51 мільйон гривень, у 2016 — 61 мільйон. Якщо ми зараз не введемо економічно обґрунтовані тарифи, то це дорога в нікуди», — зазначав заступник директора з економіки ЛКП «Львівелектротранс» Олексій Зварич.

При цьому, підприємство не забуває підтримувати у гарному стані приміщення депо…

Молоді й успішні фірми

Почалося все у 2016 році. 20 жовтня «Львівелектротранс» замовило капітальний ремонт покрівлі вагоно-ремонтних майстерень на вулиці Городоцькій у ФОП Дигас Т. О. на майже півтора мільйони гривень.

Кошторису робіт на ProZorro немає і надати його журналістам Дивись.info на підприємстві відмовилися. Олексій Зварич, зокрема, у відповіді на наш запит мотивував відмову тим, що кошторис договору та акти виконаних робіт «містять конфіденційну інформацію і їх надання буде суперечити вимогам законодавства».

Скрішот відповіді ЛКП «Львівелектротранс» на інформаційний запит Дивись.info

При цьому, ФОП Дигас Т. О. на момент укладання договору, існував менше місяця. Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, Дигас Тарас Олегович зареєстрував його 26 вересня.

Вже наступного дня Михайло Сидорович, керівник «Львівелектротранс» підписує договір на поточний ремонт приміщень диспетчерського пункту на вулиці Зеленій з ФОП Іванькова Є. В. Обійшлося це підприємству майже у 96 тисяч гривень.

При цьому, що саме мали зробити у тих приміщеннях — також невідомо.

Сам ФОП, як свідчать дані YouControl, зареєстрували 18 квітня 2016 року. Тобто на момент замовлення робіт підприємство проіснувало півроку. Його засновниця — Єлена Іванькова, яка, судячи з її профілю у Фейсбуці, до того займалася виготовленням декупажа. У мережі навіть можна знайти сайт, де жінка пропонує оригінальні подарунки на продаж.

Наразі ФОП Іванькова Є.В. закритий.

Також у ході пошуку додаткової інформації, ми з’ясували, що Єлена Іванькова та Тарас Дигас — знайомі. Вони є друзями на Фейсбуці, там же можна знайти і їх спільні фото.

Єлена Іванькова зліва, Тарас Дигас справа. Фото з Фейсбук сторінки Єлени Іванькової

Навіть більше — Єлена Іванькова значиться у ФОП Дигас Т. О. як контактна особа.

Пізніше, вже у квітні 2017 року «Львівелетротрнас» підписує договір на капітальний ремонт приміщень тролейбусного депо на вулиці Тролейбусній на півмільйона гривень із ТОВ «Тандем Ріел», керівником якої є дехто Іваньков Ярослав. Фірму він зареєстрував у листопаді 2016 року зі статутним капіталом у тисячу гривень.

Єдиним доходом упродовж 8 місяців існування компанії були державні тендери.

При цьому, ТОВ «Тандем Ріел» зареєстроване за тією ж адресою, що і колись ФОП Іванькова Є. В. — м. Львів, вул. Алмазна, буд. 24, квартира 3.

Знову ж таки: отримати пояснення щодо того, яким був кошторис і які саме роботи провела компанія, Дивись.info не змогла, адже, на думку «Львівелетротрнас», це елементи конфіденційної інформації.

Коли місто не указ

Усі три договори комунальне підприємство уклало в обхід системи публічних закупівель Prozorro. Виконавчий комітет Львівської міської ради 13 січня 2016 прийняв рішення, згідно з яким закупівля товарів і послуг виконавчими органами, комунальними закладами, установами та підприємствами міської ради, які вони здійснюють за кошти міського бюджету м. Львова та/або за кошти комунальних підприємств, за умови, що вартість закупівлі становить від 50 тис. грн., має проводитися через ProZorro.

Скріншот з сайту ЛМР

На питання Дивись.info, на якій підставі підприємство проігнорувало рішення виконкому, у ЛКП відповіли, що Закон про публічні закупівлі не застосовується до замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, коли вартість предмета закупівлі робіт не перевищує 5 мільйонів гривень. І взагалі — 28 квітня 2017 року, зазначає у відповіді Олексій Зварич, виконком ЛМР привів своє рішення у відповідність до Закону Про публічні закупівлі і встановив, що підприємства-монополісти, на кшталт «Львівелектротрнас», вже не мають керуватися положеннями попереднього рішення.

Чому у якості аргументу на свою користь заступник директора з економіки використовує рішення, яке було прийнято через рік після двох укладених договорів  — сказати важко. Але те, що комунальне підприємство мало слідувати рішенню виконкому від січня 2016 року, підтверджує медіа-юрист ГО «Платформа прав людини» Олександр Бурмагін.

«Зазначене рішення не суперечило законодавству, оскільки воно не звужувало, а розширювало гарантії конкурсного визначення отримувача бюджетних грошей. Більше того, Закон Про публічні закупівлі містить норми про те, що самі розпорядники коштів можуть власними рішеннями зменшувати закупівельні «пороги». Отже, поки діяло відповідне рішення — його мали виконувати», — каже медіа-юрист.

Його слова підтверджує і голова правління ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень», координатор Центру компетенції ProZorro у Львівській області Мирослав Сімка. Він каже, що не провівши тендерів через систему ProZorro на ці договори, комунальне підприємство порушило те саме рішення виконавчого комітету ЛМР №13 від 13 січня 2016 року.

«Закон України Про публічні закупівлі вказує, що замовники в особливих сферах господарювання (а у випадку Львова це сфери монопольної роботи підприємств, таких як «Львіводоканал», «Теплоенерго», «Львівелектротрнас») зобов’язані проводити закупівлі на товари і послуги від 1 мільйона гривень і на роботи від 5 мільйонів гривень. Виклавши звіт, підприємство виконало норму Закону Про публічні закупівлі, — пояснює Мирослав Сімка. —Але окрім нього, систему закупівель у Львові на той час регламентувало так само рішення виконавчого комітету №13 від 13 січня 2016 року. Відповідно до нього, всі закупівлі всіх структурних підрозділів Львівської міської ради, яким є «Львівелектротрнас», у випадку закупівлі робіт, повинні проводитися через електронну систему ProZorro, якщо їх сума сягає понад 50 тисяч гривень. Відповідно, дані угоди порушують це рішення».

Неправомірні відмови

Медіа-юрист Олександр Бурмагін переконаний — відмовляти у наданні інформації щодо кошторису ремонтних робіт і їх переліку комунальне підприємство не мало права. Так, згідно з Законом України «Про доступ до публічної інформації» не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно. Ми ж запросили у «Львівелектротрнас» інформацію, яка стосується саме володіння, користування чи розпорядження комунальним майном та використання бюджетних коштів.

Крім того, запитувана інформація є суспільно значущою, адже це — кошти мешканців Львова.

Що цікаво: комунальне підприємство проігнорувало і депутатський запит від депутата ЛМР Сергія Іваха від 28 липня цього року. Через нього ми намагалися також отримати відомості, які нас цікавлять, але керівництво «Львівелектротранс» вирішило не відповідати і на цей запит.

«На сьогодні ще немає відповіді. Ігнорують. Ваш запит вже не перший. Ми неодноразово відправляли депутатські звернення до них, але відповідей або не отримували, або отримували їх із запізненням. Так само я звертався до міського голови, але від нього відповіді не було також. Після ігнорувань звертався і до прокуратури, як останньої інстанції, але запити лишалися без відповідей», — каже Сергій Івах.

Підтримати журналістів та колегу з ЛМР вирішив ще один депутат міської ради Петро Адамик. Відповіді на його запит станом на 1 вересня 2017 року також не отримано.

Наразі Дивись.info вже готує позовну заяву до Львівського окружного адміністративного суду щодо неправомірної відмови у наданні інформації. Також ми написали скаргу на уповноваженого з прав людини щодо ненадання запитуваної інформації.

До речі, Дивись.info не єдине ЗМІ, якому «Львівелектротранс» не відповідає належним чином на запити. Так, наразі у суді знаходиться справа, яку ініціювала журналістка порталу «Доступ до правди» Наталя Патрікєєва. Їй ЛКП відмовилося повідомити, яку заробітну плату отримують працівники підприємства.

Ми продовжимо слідкувати за перебігом справи та повідомлятимемо нові деталі.

Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: