До Львова з’їдуться автори з 24 країн світу

На Форумі видавців у Львові будуть присутні письменники з 24 країн світу.

Про це організатори заявили під час прес-конференції, 12 вересня, повідомляє Дивись.info.

З понад тисячі інтелектуалів, художників та культурних діячів на Форумі видавців у Львові такожу будуть присутні письменники з 24 країн світу. Одними з найочікуваніших гостей є британський юрист-міжнародний і письменник Філіп Сендс та нейрохірург і письменник із Великої Британії Генрі Марш.

Філіп Сендс презентує книгу «Східно-західна вулиця: витоки геноциду та злочинів проти людяності», а Генрі Марш — «Ні сонце, ані смерть. Зі щоденників нейрохірурга».

«Те, що до нас приїздить Філіп Сендс, міжнародний правозахисник, королівський адвокат, це знакова подія. Людина, яка у найдрібніших частиночках реставрувала шмат пам’яті, дарує нам свою роботу. Це дуже важливий крок на зближення України і світу, — переконана Мар’яна Савка, головна редакторка і співзасновниця «Видавництва Старого Лева». —  Дуже незвичайним форматом є презентація книги Філіпа Сендса, адже його модерує наш уже добрий друг і прекрасний письменник, а не лише знаменитий нейрохірург, Генрі Марш. У неділю буде презентація і його нової книжки. Як людина, яка її читала, можу сказати, що вона ще глибша, ніж перша, у ній багато людських моментів, які важливі для кожної людини, незалежно від нації».

Читайте також: Британський журналіст про війну в Україні, громадянське суспільство та допомогу Заходу (інтерв’ю)

Крім того, за словами Софії Челяк, програмної директорки «Форуму видавців», приїде і Ян Вагнер — сучасний поет з Німеччини.

«Він зірка німецької поезії зараз. Його книга — переможець Лейпцизького книжкового ярмарку. Це перша книга в історії, яка отримала премію за поезію. На початку 2017 року він став переможцем одного з найбільших літературних конкурсів Німеччини», — додає Софія Челяк.

Також на Форум завітають Вольф Москович з Ізраїлю, Марія Ілляшенко з Чехії, Єелле Рюмер з Нідерландів, Вітольд Шабловський з Польщі та інші.

Нагадаємо, раніше представники Форуму видавців заявили, що їм погрожували представники ультраправих націоналістичних організацій, зокрема, через книгу «Майя та її мами». Пізніше, представник однієї з таких організацій — «Дух нації» — оголосив, що ці слова не відповідають дійсності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: