2018 рік для Львівського органного залу буде ювілейним

орган
фото: Львівський органний зал у Facebook

Наступного року Будинок органної та камерної музики Львова відзначатиме тридцятиріччя. З цієї нагоди в установі планують провести низку музичних заходів і проектів.

«Взагалі ми плануємо 2018 рік зробити ювілейним. Тому що Львівський органний зал як структура був заснований 1988-го року. І відповідно наступного року – 30 років. Ми плануємо протягом цілого року проводити такі тематичні концерти, які присвячені діяльності Львівського органного залу, з акцентом на сам інструмент, на сам орган», - зазначає директор Львівського Будинку органної та камерної музики Іван Остапович.

Першою ластівкою ювілейного року керівництво установи називає диск за участі артистів органного залу. Записувати його почнуть цього року, а презентуватимуть вже у 2018. Наразі органний майстер уже працює над необхідним налаштуванням інструменту.

«Ми хочемо для початку зробити записати наших артистів, наших органістів з популярною музикою для того, щоб ми могли це презентувати», - додає Остапович.

Аби популяризувати представити львівський орган, за словами Івана Остаповича, такий проект втілюватимуть в життя вперше.

«Такі диски дуже поширені. Світові концертні зали практикують записи у своїх залах з метою промоції, з метою, щоб якомога більше людей, які відвідали концерт, взяли з собою щось на пам'ять і потім послухали чи навіть подарували комусь», - каже директор установи. 

Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: