У Львові презентували комікси про захисників Донецького летовища (фото)

IMG_9423
Фото: Український інтерес / Аліна Коломієць

8 лютого у Львові презентували комікси про «кіборгів» — захисників Донецького аеропорту.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

На сторінках коміксів відображені реальні історії з життя українських військових, коли ті боронили Донецький аеропорт. У Львові автори презентували три роботи: «Кіборги. Історія трьох», «Кіборги. Початок» та «Кіборги. Незламні».

«На початок російсько-української війни у 2014 році, коли РФ захопила спочатку український Крим, а потім зайшла на український Донбас, українську армію можна було назвати одним терміном — «дивом вцілілі». Пограбоване військо, мотиваційно і кадрово знищене. Ніхто не вірив, що кілька бойових підрозділів можуть протистояти російській військовій машині. Всі були впевнені, що опору не буде», — каже координаторка ГО «Вірні традиціям» з позивним «Док».

За її словами, у цей період  3-й полк Кіровоградського спецназу увійшов у Донецький аеропорт з наказом утримувати цей стратегічний об’єкт будь-якою ціною, але без жодного пострілу.

«Без пострілу не обійшлося. 26 травня 2014 легендарний снайпер 3-го полку з позивним «Воха» робить перший постріл з будівлі старого терміналу аеропорту, покладаючи, тим самим, початок багатоденної оборони Донецького аеропорту», — зазначає «Док».

У коміксі «Історія трьох» йде мова про евакуацію важкопораненого бійця. Його через сепаратистський блокпост виносили двоє українських військових у тридцятиградусний мороз. Поранений тоді ще був при тямі і навіть вказував, куди треба йти, хоча спливав кров’ю.

«Кіборги. Початок» — це історія про перший бій у ДАП. Саме в ньому розповідається про снайпера з нашого боку, який вистрілив першим. І вже за ним послідували інші.

«Спецоперацію перших чотири дні американські військові назвали найкращою у світі. З нашого боку не було жодного «двохсотого», з боку ворога їх було сотні», — наголошує координаторка громадської організації.

У коміксі «Кіборги. Незламні» бачимо розповідь  про бійців 93-ї бригади, які не могли заїхати в аеропорт через низку різних пригод, що із ними траплялися.

Придбати комікси про «кіборгів» можна, замовивши їх на сторінці у Фейсбуці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: