Прокуратура Львівської області приховує сліди злочину проти журналіста?

«Випробування, яке в житті випало на долю моєї сім’ї у вересні 2012 року, за мою професійну діяльність, як голови «РФР «Городоччина» та шеф-редактора видання та інтернет порталу «Газета для Вас», в стилі бандитських 90-х років, я б не бажав пережити, навіть ні одному герою наших журналістських розслідувань», - пише журналіст із Городка, що на Львівщині Андрій Хома.

«Вночі, близько 3 години ночі 04 вересня 2012 року в місті Городку на вулиці Львівській, 200, невідомими особами, шляхом проникнення на приватну територію моєї  присадибної ділянки, попередньо розрізавши металеву огорожу, облили легкозаймистою сумішшю та підпалили мій автомобіль марки ROVER75, 2000 року випуску, припаркований під вікнами мого власного будинку на приватній території, у якому на цей час ночували мої дві, малолітня і не повнолітня дочки, дружина і я. Для нагнітання більшого страху для залякування було підкинено муляж гранати Ф-1 під присадибу та сильними ударами у вікна і вхідні двері, добирались до будинку.

Це і розбудило мою сім’ю та підняло на ноги ближчих сусідів, які і кинулись нам на допомогу, що і  відлякало нападників".

Як зазначає журналіст, його сім’ї завдано суттєвих матеріальних збитків на значну суму, так, як автомобіль не був застрахований та нанесено непоправимий моральний удар по здоров’ю моїх рідних.

«Хоча багато хто і потішався з того, та Бог нам дав силу пережити це, за що я вдячний Йому і своїй сім’ї. Завдяки солідарності журналістської спільноти, ця звістка облетіла чималу територію, через ЗМІ, що привернуло увагу вищого керівництва правоохоронних структур Львівської області та України.

Слідчим слідчого відділу Городоцького РВ ГУ МВС України у Львівській області, які в складі оперативної групи прибули на місце події 04 вересня 2012 року, було винесено постанову про порушення  кримінальної справи за ч.2 ст.194 КК України.

На місці, окрім слідчої групи, працювали Львівські експерти-криміналісти. Також відповідні акти були складені і інспектором Городоцького РВ ГУ Держтехногенбезпеки з п/б.
Одразу за справу взялась спеціально створена слідча група, слідчого управління ГУ МВС України у Львівській області. Відкрито справу №114-0379 від 04 вересня 2012 року та розпочато оперативні слідчо- пошукові дії. Відпрацьовувались основні три версії нападу, це: журналістська та громадська  діяльність, економічна діяльність, як підприємця та особистністні – побутові відносини.

Та попри розголос даної справи у ЗМІ, і попри велику завантаженість слідчих, справа потихенько почала сповільняти свій хід та повільно зникав запал у діях слідчої групи, почала виходити у ефір, окрема конфіденційна інформація, що викликало у мене певні підозри до окремих членів слідчої групи.

Після зустрічі на особистому прийомі  з начальником Львівської обласної міліції генерал- майором міліції Рудяком О.В., слідча група зазнали кадрових змін, в групу були задіяні кращі слідчі СУ з команди «полтавських».

Дії слідчих стали настільки ефективними і  дієвими, що я перестав задавати будь-які запитання, згідно мого статусу потерпілого, та впевнено чекав на позитивний для мене результат.

Та не тут то було. Після певного часу, на мої запитання слідчі обходились мовчанням та посилались, що не готові ще усі криміналістичні експертизи. Іншої інформації я не отримував, окрім того, ніби то справу забрали із СУ  ГУ МВС України у Львівській області та передали в СВ РВ ГУ МВС у Жовківський район Львівської області.

Рівно через п’ять місяців після бандитської розправи та пошкодження майна, з метою залякування за мою  громадську публічну позицію та професійну  діяльність, 04 лютого 2013 року я звернувся листами, у Прокуратуру Городоцького і Жовківського району Львівської області, у Городоцький і Жовківський РВ ГУ МВС України у Львівський області та у ГУ МВС України у Львівській області з проханням, згідно ст.56 КПК України повідомити мене про рух даної кримінальної справи, про  дату та номер внесення у Єдиний державний реєстр досудових розслідувань (ЄРДР) . Також просив надати мені копії постанов, прийнятих по наслідках розгляду кримінальної справи, та просив повідомити, на основі яких аргументованих причин, провадження було передано у СВ Жовківського РВ ГУ МВС України у Львівській області, територіально надзвичайно віддаленого від місця скоєння злочину і з яких аргументованих причин слідство затягується.

Відповіді поштою я так і не отримав із Городоцького  і Жовківського РВ ГУ МВС України у Львівський області, хоча і не стверджую, що її не підготували, знаючи які проблеми із фінансуванням видатків в районної міліції на поштові конверти та марки, не говорячи про видатки на відрядження слідчим на проведення слідчих дій.

Городоцька прокуратура листом № 51-140-11 від 07.02.2013 року направила моє звернення у прокуратуру Жовківського району Львівської області, для розгляду по суті..

Листом №58/12/13 від 05.03.2013 року заступник прокурора Жовківського району, радник юстиції А.Буряк повідомляє наступне: 06.12.2012 року в прокуратуру Жовківського району з прокуратури області надійшли матеріали вказаної кримінальної справи для подальшого досудового слідства; 06.12.2012 року відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12012150240000060 від 06.12.2012 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 КК України; по матеріалах кримінального провадження прокуратурою району дано письмові вказівки слідчим СВ Жовківського проводяться слідчі (пошукові) дії.

Слідче управління ГУ МВС України у Львівській області листом №2/Х-1 від 27 лютого 2013 року за підписом заступника начальника СУ Желізка В.Р. повідомило, що проведеною перевіркою дану кримінальну справу внесено до ЄРДР за №12012150240000060 від 06.12.2012 року.

Також встановлено, що у своїх показах я вказував про можливу причетність до даного злочину Городоцького міського голови Миколи Савки та депутата   Городоцької районної ради Дунаса Р.Т, у зв’язку із зазначеним,  з метою забезпечення повного і не упередженого проведення досудового розслідування, 03 грудня 2012 року заступником прокурора Львівської області, місцем проведення подальшого досудового розслідування зазначеного кримінального провадження визначено СВ Жовківського РВ ГУ МВС України у Львівській області.

І тут постає питання, чому саме Жовківський район Львівської області? Та відповідь не забарилась.

Адже саме брат депутата Городоцької райради Романа Дунаса, прізвище якого фігурує у справі, Дунас Тарас Омельянович у Львівській обласній прокуратурі обіймає посаду  начальника управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, саме у Жовківському районі Львівської області він розпочинав свою прокурорську кар’єру у 25 річному віці.

Чи не дивним виглядає той факти, що кримінальну справу,  у якій фігурують прізвища чиновників Городоцького району Львівської області та прізвище прокурора районної прокуратури, Львівська обласна прокуратура вилучає матеріали кримінальної справи разом із експертизами  із провадження кращих слідчих слідчого управління ГУ МВС України у Львівській області та передає у район, де міліція немає навіть коштів на поштові марки і конверти, для того щоб відіслати відповідь потерпілому, не то що оплатити відрядження слідчим у район, який знаходиться за майже 70 кілометрів одне від одного. До сьогодні по цій справі не вчинено ніяких дієвих кроків, справу спускають на гальмах, для того щоб закрити та приховати справжніх виконавців та замовників розбійного нападу на мою сім’ю, пов’язаного виключно із моєю громадською та журналістською діяльністю.

Примітка: прийом громадян прокурором області здійснюється у дні, визначені графіком, за попереднім записом у відділі з питань розгляду листів та прийому громадян, у випадку відмови у задоволенні вимог заявника одним із заступників прокурора області.

А чи знає про такі дії підлеглих прокурор Львівської області Василенко О. А.? Що йому доповідають у таких справах «галицькі»  прокурори ? Чому не можна попасти на особистий прийом до прокурора Львівської області, лише у випадку після відмови прийняти громадянина України одним із заступників обласного прокурора. Хто створив таку систему неприступності до прокурора області?.

Чи відстоюватиме Львівська обласна прокуратура Закон,Честь і Гідність, напис на щиті емблеми Прокуратури?

Але правда є, за неї варто боротись. Тому підтвердження виграні вже нами суди, які ще проходять процедуру апеляційних оскаржень. А корупціонерам кажемо таке:«Ніхто не забутий, ніщо не забуте. Ми ідемо до тебе, хабарнику», - зазначає голова «РФР «Городоччина», шеф –редактор «Газета для Вас» Андрій Хома

Повний текст матеріалу можна прочитати на сайті газети. "Дивись.info" готове надати можливість висловити свою позицію усім зацікавленим сторонам, згаданим у матеріалі Андрія Хоми.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: