Як отримати допомогу по догляду за дитиною

Актуально про соціальний захист. Управління соціального захисту Львівської міської ради повідомляє, що відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» право на допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, крім матері, має особа (батько, усиновлювач, опікун, бабуся, дідусь або інший родич), що фактично здійснює догляд за дитиною.

«У разі працевлаштування або виходу на роботу матері дитини до закінчення строку догляду за дитиною у режимі повного робочого часу, зазначена допомога виплачується особі, яка продовжує догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку», - роз’яснює начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь.

«Переоформлення документів щодо виплати допомоги на іншу працездатну особу, яка не отримує пенсії, здійснюється за її письмовою заявою та на підставі довідки з місця роботи, навчання, служби, центру зайнятості про початок виконання особою, що отримувала допомогу, трудових обов’язків, навчання, несення служби, перебування на обліку у центрі зайнятості.

Призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку особі, яка фактично доглядає за дитиною, здійснюється за письмовою заявою цієї особи та на підставі довідки матері дитини про те, що виплату зазначеної допомоги їй припинено (із зазначенням дати)», - каже начальник Галицького відділу управління соціального захисту ЛМР Марія Подоляк.

До слова, до складу сім’ї при призначенні допомоги у розмірі, що перевищує мінімальний, бабусі, дідуся або іншого родича, що фактично здійснює догляд за дитиною, не включається дитина, на догляд за якою призначається допомога.

Для отримання детальної інформації, про різні види соціальних гарантій, мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до районних відділів соціального захисту за телефонами:

Галицький: тел.:  261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.:  235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.:  295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.:  237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.:  254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: