Журналісти у Львові хочуть боротись за авторське право та професійні стандарти

Львівські активісти Незалежної медіа-профспілки України утворили міську організацію. Вона об’єднала дві первинні профспілкові організації – Інформаційного агентства «ЛЮФА», яку очолює фотокореспондент Віталій Грабар, та журналістів-фрілансерів міста Львова на чолі з журналістом порталу «Збруч» Романом Раком.

В установчих зборах взяло участь 9 журналістів, які одностайно прийняли рішення про створення Львівського міського осередку та визнання статуту Всеукраїнської професійної спілки «Незалежна медіа-профспілка України».

До складу Комітету Львівського осередку увійшли: Роман Рак, Віталій Грабар, головний редактор сайту ТВі Олег Онисько, журналіст –фрілансер Маріанна Попович та фотожурналіст порталу Galinfo Сергій Бобра.

Головою Комітету обрали Романа Рака. Його також вирішили делегувати у Раду НМПУ, повідомляє прес-служба профспілки.

Львівська міська організація ухвалила сконцентруватися на трьох ключових напрямках: захист авторського права, трудових прав та дотримання журналістських стандартів. «Особливий акцент у напрямку авторського права для початку зосередимо на правовій підтримці та підвищенні активності фотожурналістів», – додав Віталій Грабар.

Найближчим часом реєстраційні документи осередку будуть подані до Львівського міського управління юстиції для легалізації шляхом повідомлення.

Голова НМПУ Юрій Луканов завив, що це знаменна подія для організації. «Це свідчить, – сказав він, – що вона подолала внутрішню кризу і почала розвиватися. Ми будемо ставити перед собою завдання, щоб медіа-профспілка за масовістю і впливовістю перевершила «офіційні» профспілки, які лишилися у спадщину від СРСР і люди там перебувають за звичкою, бо не бачать альтернативи».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: