Лехові Валенсі присвоять звання Doctor Honoris Causa

Відбулося останнє у цьому навчальному році засідання вченої ради Національного університету «Львівська політехніка». Серед низки традиційних питань, які розглянули члени колегіального органу самоврядування університету, була й пропозиція присвоїти звання Doctor Honoris Causa Львівської політехніки видатному державному і громадсько-політичному діячеві, лауреатові Нобелівської премії миру, президентові Польщі у 1990–1995 роках Лехові Валенсі. Ініціатива знайшла підтримку Посольства Республіки Польщі в Україні, а також Генерального консульства Польщі у Львові.

Про це повідомила прес-служба "Львівської політехніки"

Ім’я цієї легендарної людини – засновника «Солідарності» стало символом боротьби за демократичні цінності, права і свободи людини, утвердження громадянського суспільства. Про видатну роль Леха Валенси у світовій історії свідчить той факт, що його обрано почесним доктором багатьох найвідоміших університетів світу, зокрема, Колумбійського, Гарвардського, Паризького, університету Мейдзі в Токіо. Він відзначений найвищими державними нагородами США, Великої Британії,Франції, Італії, Бельгії та інших країн, а також українським орденом Князя Ярослава Мудрого. Він багато і охоче спілкується із студентською молоддю.

Лех Валенса активно і послідовно підтримує Україну у її євроінтеграційних прагненнях, стверджуючи, що «немає Європи без України і немає свободи без України».

Як наголошує ректор Національного університету «Львівська політехніка» професор Юрій Бобало, величезний громадсько-політичний досвід Леха Валенси у демократичних перетвореннях стане хорошим надбанням для України, що нині стоїть на порозі асоційованого членства в Євросоюзі.

Члени колегіального органу самоврядування університету одноголосно проголосували за пропозицію присвоїти звання Doctor Honoris Causa Львівської політехніки Лехові Валенсі. Урочистості з цієї нагоди відбудуться у рамках проведення у Львові цьогорічного Форуму видавців, почесним гостем якого він буде.

На засіданні вченої ради розглянуті також питання, присвячені підсумкам її діяльності у 2012–2013 навчальному році та затвердженню планів роботи на наступний рік, обранню на посади завідувачів кафедр, представленню науково-педагогічних працівників до вчених звань.

В наступному навчальному році найкращі студенти-політехніки отримуватимуть іменні стипендії: десять – стипендії Президента України, чотири – стипендії Верховної Ради України і один – Кабінету Міністрів. Ще два студенти одержать соціальні стипендії. Подання з цього питання також ухвалила вчена рада.

Прийнято також рішення про перейменування кафедри політології на кафедру політології та міжнародних відносин, про відкриття докторантури за спеціальністю «Структурна, прикладна та математична лінгвістика», видання монографій тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: