"Львівська політехніка" налагоджує співпрацю з польським університетом в Ополє. Фото

Днями Національний університет «Львівська політехніка» відвідала делегація університету з польського міста Ополє на чолі з проректором пані Вєславою Пьонтковською-Степаняк. Ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало і польська гостя підписали рамковий договір про співпрацю між двома університетами.

Ректор Юрій Бобало із зацікавленням поставився до пропозиції польської сторони приєднатися до польсько-німецько-французького проекту видачі потрійних дипломів. Студенти університетів трьох країн навчаються один семестр у кожному з трьох університетів, а в останній семестр захищають магістерську роботу у стінах рідного ВНЗ. Проте долучитися до цього перспективного проекту є проблематичним з огляду на те, що у Польщі та деяких інших країнах магістерська програма є чотирисеместрова, а у нас розрахована на три семестри. Але за словами проректора з науково-педагогічної роботи і міжнародного співробітництва Львівської політехніки професора Юрія Рашкевича ця проблема може бути розв’язана. Адже були непоодинокі випадки, коли студенти-політехніки заради отримання другого диплому одного із західних ВНЗ вчилися додатковий семестр.

Пані Вєслава Пьонтковська-Степаняк, родина якої, до речі, походить з Галичини, розповіла, що Ополє – найменше воєводство Польщі. Натомість університет має добру репутацію серед вищих навчальних закладів Євросоюзу. Особливо потужно представлена в університеті хімія, оскільки цей край багатий різними корисними копалинами. Польська сторона зацікавлена у налагодженні співпраці з нашим університетом в галузі хімічних технологій, біотехнологій, екології, а також в гуманітарній сфері.

Наша гостя розповіла також, що ректор польського університету Станіслав Ніцея за фахом історик. Він написав цікаву книгу про Личаківський цвинтар. Пані Вєслава подарувала її ректорові Юрію Бобалу. А він, своєю чергою, вручив гостям серію книг про Львівську політехніку.

IMG_2374 IMG_2376 IMG_2424 IMG_2446

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: