Учасники експедиції «Вітер на Схід» подолали більше половини маршруту

Експедиція «Вітер на Схід» за участю львів’ян триває. Наразі Андрій Мочурад та Павло Лозинський успішно подолали більшу частину маршруту, який пролягав територією Туреччини, Іраку та етнічного Курдистану. Також учасникам експедиції вдалось відвідати низку важкодоступних локацій, зокрема, таких як табір сирійських біженців, поселення Єзидів, закинуті печерні міста в Анатолії.

В найближчі дні група мала здійснити сходження на гору Арарат, але, зі слів учасників експедиції, це унеможливлюють сутички курдських бойовиків з турецькими військовими.

«Нам усіляко затягували виготовлення дозволів, навіть пропонували неофіційне сходження. Але враховуючи «профілактичні» розмови з турецькими спецслужбами та факт розстрілу альпіністів у Пакистані, наразі таке сходження доведеться відкласти. Прикро, що доводиться змінювати запланований маршрут експедиції», - повідомляє Андрій Мочурад, учасник експедиції.

Зі слів учасників експедиції, у південно-східній Туреччині, від озера Ван і до Іракського кордону, проводяться військові операції з локалізації курдських сепаратистів, пов’язані з виводом бойовиків ПКК з території Туреччини.

Довідка

«Вітер на Схід» – культурологічний проект львівських мандрівників, маршрут яких пролягає як видатними місцями, так і нетуристичними територіями Іраку, Курдистану, Туреччини, Грузії, Вірменії та ін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: