На зйомку Принца Кентського у Львові не допустили журналістів

Візит Принца Кентського до Львова у неділю закінчився подвійним скандалом львівських журналістів із прес-службою та керівництвом служби безпеки й охорони ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького».

Про це повідомив кореспондент «Дивись.info»

Усе розпочалось із того, що львівський телеканал НТА не вступили на територію аеропорту під час проходження так званої «брами» для журналістів.

Служба охорони львівського аеропорту пояснила це тим, що у списку акредитованих журналістів немає прізвища ані оператора, ані журналіста цього телеканалу. Справді, НТА акредитували у Львівській ОДА одну знімальну групу, а у самий аеропорт на зйомку прислали іншу, яка мала при собі редакційні посвідчення.

Однак це не було аргументом для охорони «режимного об’єкту» - аеропорту й журналістів не пустили на (!) протокольну зйомку прильоту Принца і членів Клубу любителів старовинної авіації. Не змогли переконати працівників охорони ані аргументи виконувача обов’язки керівника прес-служби апарату Львівської ОДА, ані журналістів видань «Захід.нет» Данила Мокрика та Голос UA Олега Довганика.

Однак на цьому «пригоди» журналістів у аеропорту не закінчились. Мало того, що журналістів, уже звично для аеропорту, "обгородили стрічкою", за яку категорично заборонили виходити, так ще й приліт Принца до Львова затримався орієнтовно на півтори години.

Уже ближче до прильоту Принца журналістам взагалі не дали можливості виконати свої професійні обов’язки – провести протокольну зйомку зустрічі Принца на львівській землі головою Львівської ОДА Вікторем Шемчуком, головою облради Петром Колодієм та заступником мера Львова Василем Косівим. Прямо перед журналістам уже після приземлення літака Принца вишикувався військовий оркестр, який, відповідно, «надав» журналістам повну можливість виконати свої професійні обов’язки.

Після того, як Принц із керівництвом області зайшли у адміністративну будівлю аеропорту «Львів», журналісти зажадали коментаря керівника служби охорони аеропорту, однак пані Ірина, яка представилась керівником прес-служби ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» на прохання журналістів організувати коментар, у однозначній формі заявила, що вона думає, що керівнику охорони зараз не зручно буде давати коментарі.

Таким чином, як наголосив Данило Мокрик, вельмишановна пані прес-секретар навіть не спробувала домовитись за коментар для журналістів. Щоправда, лише з першого разу.

Оскільки обурення журналістів не мало меж, із другої спроби пані прес-секретар таки пішла до керівника служби охорони, щоб той прокоментувати ситуацію для журналістів.

Також пані Ірина безпосередньо заявила про те, що після завершення прильоту усіх 29 літаків до аеропорту «Львів» журналісти зможуть під’їхати автобусом і сфотографувати літаки зблизька, однак одразу поставила вимогу про те, що «або їдуть усі, або ніхто», бо частину журналістів, мовляв, ніхто везти до літаків не буде.

P.S.

Звісно, ця історія більше цікава для колег по цеху, аніж для читачів, адже читачу не так вже й цікаво, як журналіст виконав свій професійний обов’язок, але вважаю за доцільне розповісти про цей випадок ширшому за професійний цех колу людей.

Може хтось і зробить якісь висновки.

Звісно, цей випадок можна розписати і більш детальніше й навіть хронологічно, але факт залишиться незмінним.

Від себе особисто додам: прикро, що журналісти не підтримали ідеї у знак протесту проти дій охорони аеропорту щодо телеканалу НТА, усім разом покинути територію львівського аеропорту. Ніби і профспілок у Львові є аж дві, але солідарності, на жаль, ще немає. Цим і користаються великі бюрократи, які так і не назвали журналістам ані документу, де записано, що акредитація повинна бути іменна, а не редакційна, ані того, хто власне розпорядився саме так виставити журналістів та оркестр під час офіційної церемонії зустрічі Принца.

З нами поводяться так, як ми дозволяємо!

Олег Довганик, для «Дивись.info»

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: