Ірина Сех: «Адміністрація збирається закопати в болото 52 мільйони, призначені на ремонт доріг»

Голова Львівської обласної адміністрації Віктор Шемчук несе персональну відповідальність за стан доріг в області. Саме він винен у тому, що досі не проводяться ремонти, на які передбачено кошти в обласному бюджеті. Про це заявила народний депутат України, голова Львівської обласної організації ВО «Свобода» Ірина Сех.

За словами народного депутата, Львівська обласна рада ухвалила програму ремонту та реконструкції доріг, на яку в бюджеті закладено 52 мільйони гривень. Наприкінці травня профільна комісія обласної ради проголосувала за перелік об'єктів капітального та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, ремонт яких планується проводити у 2013 році за кошти спеціального фонду обласного бюджету, а також перелік доріг загального користування місцевого значення, ремонт яких планується  з коштів резервного фонду обласного бюджету.

Однак, за словами Ірини Сех, роботи на цих об’єктах ще не розпочалися і невідомо коли розпочнуться, оскільки голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук тримає під сукном документ про розподіл коштів. «Цей документ готувало і подавало на розгляд депутатів профільне управління облдержадміністрації, - зазначає Ірина Сех. - Звичайно, він недосконалий, оскільки суми мізерні, а потреби величезні, ці кошти ділили, як сорочку бідняка... Однак необхідно якнайшвидше почати їх освоєння, передусім треба ремонтувати там, де найкатастрофічніший стан доріг. Я добре знаю ситуацію, бачу все на власні очі і тому мені важко пояснити такі дії голови ЛОДА. Підозрюю, що хтось зацікавлений затягувати час, аби кошти не встигли освоїти цього року, або щоб ремонти почалися в негоду, коли мільйони просто закопають в болото».

За словами народного депутата, очевидно, обласна адміністрація виконує вказівку центральної влади відтягувати час і затримувати фінансування програми ремонту доріг. «Якщо виконання програми буде провалено, а кошти не освоєно, то персональну відповідальність за це нестиме голова Львівської обласної державної адміністрації. Йому доведеться з трибуни сесії обласної ради, перед депутатами та громадою Львівщини пояснити, чому в той час, коли рада виділила гроші на ремонт дорігдесятки сіл залишаються відірваними від світу через бездоріжжя, діти не мають як добратися до школи, а літні  люди - в лікарню», - наголосила народний депутат.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: