Туроператори самі створюють черги на кордоні – Генконсульство України в Сучаві

Генеральне консульство України в Сучаві (Румунія) у зв’язку з початком сезону масового виїзду громадян України в період літніх відпусток на відпочинок до чорноморських курортів Болгарії та інших країн, вживає заходів щодо забезпечення нормального перетину ними українсько-румунського державного кордону і транзитного проїзду територією Румунії, уникнення можливих труднощів і проблем, як це мало місце протягом попередніх років.

В першу чергу це стосується масових перевезень, особливо дітей, які організуються українськими туроператорами та проводяться міжнародними перевізниками, в тому числі Львівської області.

Як повідомляють в Генеральному консульстві, однією з причин виникнення черг при перетині кордону є те, що більшість туристичних маршрутів з України організуються у такій спосіб, що автобуси починають рух з початкової точки маршруту вранці і майже одночасно наприкінці дня прибувають на кордон, створюючи значні черги.

Крім того, більшість українських туроператорів планують відбуття груп саме на неділю (після завершення робочого тижня). Тому найбільша напруга на кордоні виникає саме наприкінці дня у неділю.

Зазначимо, що у поточному році з боку відповідних румунських органів має місце значне підвищення рівня контролю над проведенням транзитних перевезень територією країни (Прикордонна поліція, Дорожня поліція, служби контролю транспортних перевезень).

Також особлива увага приділяється правильності оформлення документів на перетин кордону, дотриманню перевізниками правил дорожнього руху, режиму праці і відпочинку водіїв, технічному стану транспортних засобів, дотриманню 5-денного терміну транзитного перебування на території країни тощо.

Варто також відзначити, що основна міжнародна траса в бік Болгарії Е-85 на своїй значній частині є доволі складною, що потребує з боку водіїв підвищеної обережності, особливо на ділянці м. Сірет – м. Роман.

У випадках виникнення можливих ускладнень при пересуванні територією Румунії, а також в інших необхідних випадках  громадянам України слід невідкладно звертатися за телефонами:

021 230 36 60 – Посольство України в Румунії (Бухарест)

0230 520 167 – службовий Генерального консульства України в Сучаві (Румунія)

073 002 40 60 – Генеральний консул

073 205 19 72, 072 330 70 07 -   віце-консул.

Додаткова інформація – на веб-сайті Генерального консульства за адресою http://suceava.mfa.gov.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: