Адам Міхнік шукатиме свободи у Львові

Адам Міхнік (Adam Michnik), популярний польський журналіст, письменник, засновник та редактор «Газети Виборчої» («Gazeta Wyborcza»), приїде у вересні до Львова як учасник делегації Польщі – Країни – Почесного гостя 20. Форуму видавців.

У Польщі його ім’я знає кожен, хто хоч трохи цікавиться політикою, літературою або історією. Друкувався у «Der Spiegel», «Le Monde», читав лекцію у Пристонському університеті. Має безліч нагород і призів в галузі літератури та журналістики. За версією Financial Times, Міхнік – один із 20-ти найвпливовіших журналістів світу.

Історик за фахом, Адам Міхнік «бореться з системою» майже 40 років. До 1989 р. був відомим дисидентом та представником політичної опозиції, декілька разів його було заарештовано за політичними звинуваченнями. Зі сторінок своєї газети виступав опонентом тодішнього президента Леха Валенси.

Пильно слідкує за подіями в сусідній Україні, бо свого часу вболівав за її незалежність. Суверенність та демократія, вважає Міхнік, – це речі, про які необхідно постійно дбати. Суверенність ніколи не дається раз і назавжди.

Відома збірка есеїв Адама Міхніка «У пошуках свободи» стала логічним підсумком багаторічної праці журналіста. Цікаво, що саме цю книгу захопив з собою на вирок суду екс-міністр Юрій Луценко. У збірці вміщено найцікавіші публікації пана Міхника, здебільшого, на політичні та історичні теми.

Непересічний діяч, письменник і співрозмовник, Адам Міхник вкотре збере своїх прихильників у Львові 10-15 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: