Казначейство блокує, зокрема, благодійні батьківські кошти, - начальник управління освіти

У Львові тривають ремонтні роботи в освітніх закладах. У міському бюджеті на це передбачено 22 млн грн. Також до ремонтної кампанії фінансово долучається батьківська громада. Втім, благодійні кошти батьків не пропускає Казначейство. На цьому сьогодні на брифінгу наголосила начальник міського управління освіти Галина Слічна.

 «Зараз тривають ремонтні роботи у закладах освіти. В цілому на ремонт у навчальних закладах цього року передбачено 22 млн грн на 60 освітніх об’єктів. Окремою стрічкою ми проводимо ремонти у санвузлів у 27 навчальних закладах.

Ми намагатимемося завершити всі роботи до початку навчального року, але побачимо, як буде з фінансуванням. Маємо дуже гарну практику, коли ініціативні батьки долучаються. Ми завжди були за прозорий процес, і ми мали розмови з керівниками навчальних закладів і батьківською громадою, щоб вони перераховували кошти на рахунки навчальних закладів. Сьогодні ми зіткнулися з дуже серйозною проблемою, коли Казначейство нам блокує кошти, у тому числі і благодійні батьківські кошти. Є рахунки за березень, квітень, травень, і всі кошти перебувають в казні. Є кошти загального фонду, які також Казначейство не пропускає. Це є загроза», - зазначає Галина Слічна, Галина Слічна, начальник управління освіти ЛМР.

Додамо, станом на 08.07.2013 Казначейська слуба не виконала платіжних доручень розпорядників та одержувачів міського бюджету Львова на загальну суму 17, 9 млн грн. З них за рахунками управління освіти не профінансовано майже 303 тис. грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: