На Львівщині поновлюють видачу закордонних паспортів. Відео

Вже від завтра знову почнуть видавати закордонні паспорти. Тільки у Львівській області їх бажають терміново отримати понад тисяча осіб.

Про це повідомляє кореспондент програми «Новини».

Загалом в Україні на отримання закордонного паспортів очікують 100 тисяч осіб. Гігантська черга утворилась через відсутність бланків. Однак вже сьогодні їх почне друкувати нове поліграфічне підприємство.

Найбільше не пощастило тим, хто здав документи після 19 червня і планував уже через десять днів мати закордонний паспорт на руках.

«Пішли затримки буквально на тиждень, півтора. Але вже від завтра не мало б бути затримок», – зазначив начальник відділу еміграційної роботи головного управління Державної міграційної служби у Львівській області Петро Слобода.

Уже сьогодні укладено новий контракт з державним підприємством «Поліграфкомбінат Україна» на виробництво бланків закордонних паспортів. Нове підприємство замінило приватний концерн ЄДАПС, який ініціював введення біометричних паспортів. Відтак, із заміною виробника бланків, призупинилась і дія урядової постанови про затвердження нових зразків документів.

Фахівці кажуть, «Йде холодна війна між концерном і Урядом. Однак в подальшому проблем із паспортами не буде. Бо люди хочуть їздити закордон і попит є», – зазначив незалежний експерт Віталій Ілик.

Вочевидь, виготовлення закордонного паспорта стане дешевшим. Адже вартість бланка на новому комбінаті буде на 40 гривень меншою. А от чи відшкодують кошти тим, хто планував у десятиденний термін виготовити новий паспорт, у міграційній службі поки що не знають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: