Костюк взявся за таксистів Вокзальної площі

На Вокзальній площі столиці впорядкують рух автотранспорту. Для напрацювання пропозицій із цього питання вирішено створити робочу групу, до якої увійдуть усі учасники процесу. Про це сьогодні йшлося під час виїзної наради за участю заступника голови Київської міської державної адміністрації Михайла Костюка.

«Ми прийшли до висновку, що треба чітко розмежувати транспортні потоки. Пропонується зробити чотири смуги заїзду на Вокзальну площу: одна для заїзду на паркову, друга – для комунального транспорту, решта – для киян, що проводжають чи зустрічають близьких, та транзитного транспорту. Усі ж нелегальні перевізники мають бути винесені за межі території вокзалу. При розробці проекту ми орієнтуватимемося на організацію руху автотранспорту біля нового терміналу Міжнародного аеропорту «Київ» у Жулянах. Ми проаналізували як функціонує розроблена там схема руху й прийшли до висновку, що вона є абсолютно ефективною», – розповів Михайло Костюк.

Проект також передбачатиме упорядкування стихійного паркування біля Південного залізничного вокзалу, що стає причиною утворення заторів.

Протягом тижня робоча група має прийти до спільного рішення щодо організації дорожнього руху, після чого буде замовлено відповідний проект. Щойно він буде погоджений з усіма профільними службами міська влада приступить до його реалізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: