У Львові стартував чемпіонат богатирського багатоборства (відео, фото)

У Львові стартував чемпіонат центральної Європи з богатирського багатоборства «Меморіал Георгія Кірпи»

Сьогодні у Львові на площі Двірцевій (паркінг біля Львівського залізничного вокзалу) у м. Львові пройшла урочиста церемонія відкриття «Меморіалу Георгія Кірпи» - Чемпіонату Центральної Європи серед команд богатирів.

В змаганнях беруть участь кращі спортсмени – представники богатирського багатоборства з Польщі, Білорусії, Чехії,  Словенії та України.

Україну представлятимуть: Костянтин Ільїн, Сергій Романчук і Сергій Топалов. Головним тренером збірної команди України є Заслужений тренер України Михайло Гераскевич.

Змагання відбуваються з 12.30 до 17.00.

На початку змагань пройшла урочиста церемонія відкриття за участю голови Львівської обласної державної адміністрації Віктора Шемчука, Львівського міського голови Андрія Садового, начальника Львівської залізниці Богдана Піха, президента Міжнародної громадської організації «Фонд ім. Г.М.Кірпи» Анатолія Палюха, президента Федерації найсильніших атлетів України і перетягування канату В. Кіби, мистецьких колективів Львова та ін.

На паркінгу біля головного залізничного вокзалу Львова облаштовано спеціальний спортивний майданчик розміром 40 на 20 м, тимчасову трибуну для глядачів, спеціальний екран та поміст для вправ богатирського багатоборства.

Вхід вільний.

богатирі

Довідково

богатирі 2

Богатирське багатоборство – це неолімпійський вид спорту, в якому атлети виборюють звання найсильнішого в різноманітних силових вправах (кількість цих вправ близько 100). В Україні такі змагання більш відомі під назвою «Богатирські Ігри».

Міжнародна Федерація найсильніших атлетів (IFSA) об’єднує 54 національні федерації, серед яких Федерація найсильніших атлетів України і перетягування канату (UFSA – або ФНАУПК) є найбільш титулованою сьогодні в світі.

Українську федерацію очолює Заслужений тренер СРСР та України, Заслужений працівник з фізичної культури та спорту України Володимир Кіба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: