Восени "Електрон" виїде на вулиці Львова (фото, відео)

Трамвай львівського виробництва проходить тестування на коліях міста. Низькопідлоговий трамвай «Електрон» загалом має тестово проїхати 50 год. Як розповів сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий, орієнтовно з осені трамвай курсуватиме на одному з маршрутів міста. 

«Як і в європейських містах, сьогодні у Львові можна побачити надсучасний трамвай. Є трамваї 70-80 років випуску і сьогодні ми маємо новий сучасний трамвай 2013 року, який не відрізняється від трамваїв кращих виробників світу. Він український і коштує вдвічі менше, він зроблений у Львові. Приємно, що ми вкладаємось чітко у графіки. В липні цей трамвай почав випробування на наших коліях, закінчаться усі необхідні етапи і вже з осені трамвай буде працювати на одному з маршрутів. Це 5-тисекційний трамвай, він великий. Такі трамваї нам будуть потрібні на маршруті, який буде прокладатись на Сихів. У центрі міста мали б бути 3-рисекційні трамваї. Нам було важливо закупити перший трамвай. Важливо, як він себе покаже. Як мінімум рік треба подивитись, як він буде працювати. Є багато охочих з інших країн світу купувати такий трамвай, але всі чекають, як себе покаже трамвай у випробувальний період. Сьогодні працює велика команда, вони його тестують.

В ідеалі місто мало б мати плюс 100 трамваїв. Ми це будемо робити не за рік-два. Це 10-15 років плавно має відбуватись зміна.

Водіїв, які будуть працювати на новому трамваї, треба спеціально готувати. Якраз зараз час, щоб перевчити кращих спеціалістів, бо робота складна.

Ми закінчимо ремонтну кампанія і тоді подивимось, на якому маршруті буде працювати трамвай. Він низькопідлоговий, а в нас будуть готові колії другого та шостого маршрутів», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Як зазначив мер, місто ще не розрахувалось з виробником, бо аванс не пропускає казначейство.

«Ми наразі дали на проплату 30% грошей, вони лежать у казначействі. Коли закінчимо випробування, тоді заплатимо усю суму.

Закордонні аналоги такого трамваю коштують в два рази більше - 2,1-2,2 млн євро», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, новий трамвай виготовило спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» на замовлення Львівської міської. Цей трамвай призначений для колії шириною 1000 мм.

Трамвай з низьким рівнем підлоги, 5-тисекційний, з підігрівом у салоні, з системою кондиціонування та Інтернетом. Кількість місць для сидіння – 58, максимальна пасажиромісткість трамвая – 250 пасажирів. 80% комплектації – українського виробництва.

 

tramvaj1 tramvaj2 tramvaj3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: