Фото мандрівника в часі знайшли в архівах Канади (Фото)

Всі ми любимо сенсації і викриття. Але як правило, більшість таких історій висмоктана з пальця і, після перевірки, виявляються цілком звичайними явищами.

Так сталося і з фотографією з музею Bralorne Pioneer Museum

Рядова фотографія з музею Bralorne Pioneer Museum канадській провінції Британська Колумбія зірвала Інтернет. Кількість посилань на неї наблизилося до півтора мільйони. І це всього за місяць після виявлення фото допитливими громадянами.

Оригінал знімка, що став мало не найбільш тиражованим у світі, викладений на сайті музею як експонат віртуальної виставки Their Past Lives Here («Їх минуле живе тут»). Що зображено? Подія імовірно 1941 року - відкриття провінційного моста (South Fork Bridge), який був побудований замість змитого повінню. Серед інших присутніх стоїть молодий чоловік. Власне, він і привернув увагу інтернет-спільноти. Своїм незвичайним виглядом. Воно, співтовариство, не всі, звичайно, але більшість, вирішило, що цей хлопець явно не з того часу, в якому перебувають оточуючі. А з майбутнього. І видають його стрижка, майка з надрукованою емблемою, светр модного крою, портативна фотокамера і сонячні окуляри моделі XXI століття. Мовляв, такого прикиду 70 років тому в Канаді точно не було.

Знімок оглянули експерти. Піддали комп'ютерному аналізу, який за допомогою порівняння фону і підозрілого об'єкту дозволяє виявити, чи застосовувався фотошоп. Слідів «вдруковування» не виявили. Тобто «чужорідне тіло» справжнє. І цей самий молодий чоловік дійсно знаходився серед натовпу в момент зйомки. Що, на думку ентузіастів, свідчить лише про одне: подорожі в часі можливі. А це надихає.

Поки одні міркували, на якій машині часу приїхав гість, з якого приблизно року і, головне, навіщо, інші висловлювали сумнів. Недовірливі скептики почали розглядати молоду людину в лупу, намагаючись все ж таки відшукати ознаки відповідності 1940 році. Фотоапарат? Фірма «Кодак», наприклад, вже випускала тоді досить портативні моделі - складні, у яких об'єктив висувався гармошкою. Схоже, що в руках у «мандрівника» щось подібне. Але що конкретно, не розгледіти.

Светр могла зв'язати мама чи бабуся. У той час багато в'язали. Оцінити крій - наскільки він дійсно сучасніший - знову ж важко. Весь силует його не видно.

Сонячні окуляри ... Звичайно, чоловіки 70 років тому їх майже не носили. А якщо і носили, то не такі. Подивіться на решту натовп - більше жодної людини в темних окулярах.

Але сама модель ... У «підозрюваного» окуляри з шкіряними накладками на дужках - з трикутними елементами, що прикривають очі від вітру і бічних променів. Фахівці запевняють, що подібні конструкції вже були в кінці 30-х років минулого століття у альпіністів. До речі, вони - альпіністи - і в'язані светри поважали.

Непереборну складність викликала майка - явно бавовняна і з надрукованою емблемою. Аналогів в той час не виявлено. Були лише светри, знову ж в'язані і з пришитими емблемами.

Підсумок: з тих, хто бачив таємничий знімок і відгукнувся на форумах, приблизно 60 відсотків вважають, що хлопець - з майбутнього. Близько 20 відсотків не бачать в ньому нічого надприродного. Хоча і визнають, що підозрюваний виглядає диваком. Інші не знають, що і думати.

majb2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: