Уся правда про нове житло Садового

Дім, який збудував Садовий
 
Нове в математиці: всі активи ТРК «Люкс» — 13 мільйонів, вартість 3-х відсотків акцій ТРК «Люкс» — 3 мільйони!!!
 
Віп-подружжя Андрія Садового і Катерини Кіт-Садової врешті показало представникам ЗМІ свій майбутній дім, про який «Ратуша» писала ще рік тому. Йдеться все про той же приватний будинок площею 695 метрів квадратних із ділянкою 7 соток на вулиці Стрілецькій, 1 буквально за крок до Шевченківського Гаю, який для багатьох був секретом Полішинеля. Міський голова називає будинок двоповерховим, оминаючи увагою цокольний поверх та велику мансардну надбудову, до речі, з прекрасними краєвидами з вікон майже на всі чотири сторони.
У будинку нині у розпалі ремонт, стіни поштукатурені, звідусіль стирчать електричні кабелі, у ніші вставляють вікна. Всередині доволі просторо, спіральні сходи тягнуться від цоколя до мансарди, всюди маса вікон, багато коридорчиків і переходів. Господарі кажуть, розглядали не одну пропозицію, особливо багато за містом, але зупинилися на цьому варіанті — близькість до центру зіграла своє.
 
Де буде кухня, пані Катерина вже визначила: це велика кімната з виходом на вулицю (не з боку заїзду). “Я буду поратись із хатніми справами, куховаритиму, а діти будуть поруч надворі бавитися — під моїм наглядом”, — пояснює багатодітна мати. На запитання журналістів, чи буде кожен із п’яти синів мати окрему кімнату, мати й батько спершу відказали: не всі, адже з родиною мешкатимуть іще й батьки Катерини. Проте трохи згодом батько родини додав, що у дитинстві він із сестрою мав різні кімнати, тож постарається, аби і його діти мали не гірші умови. 
 
   На запитання, скільки буде загалом кімнат, господар каже: може, п’ять-шість. Чесно кажучи, зваживши метраж будівлі, кількість поверхів і вікон, у це мало віриться. Хіба що це будуть королівські зали. Щоправда, міський голова назвав житловою площею лише 234 метри із загальних 695-ти. Хто ж створюватиме дизайн помешкання, — поцікавились медійники, й Андрій Іванович припустив, що це, мабуть, буде його дружина, яка має відповідний фах. Пані Катерина додала, що наперед нашпиговувати помешкання меблями не любить, натомість надає перевагу поступовому обживанню домівки: бачимо, що там бракує дивана, а там треба полиці — ставимо, чіпляємо. Охорони в будинку не буде, запевнив демократичний мер, а от собаку подумують завести (певно, той «вовкодав», який наразі стереже будівництво, тут тимчасово). Від сусіднього особняка на суміжній ділянці за адресою: Стрілецька, 3 Андрій Іванович відгороджуватися високим парканом не планує, принаймні так запевняє сьогодні, зі сусідами ще не знайомий.
  
 Питання питань: звідки гроші у нехай високопоставленого, проте все ж службовця міської ради на такий великий будинок у такому престижному місці? Як і рік тому, міський голова запевнив, що гроші на новий дім вони з дружиною назбирали, продавши 3 % акцій своєї компанії ПРаТ “ТРК “Люкс” за 3 мільйони гривень. На уточнювальне запитання журналіста “Ратуші”, яким це дивом так дорого продали 3 % акцій компанії, яка, за інформацією офіційного сайту Мін’юсту, коштує лише 13 млн грн, із яких половина — довгостроковий кредит, а отже, вартість трьох відсотків становить менше як 200 тис. грн, Андрій Іванович пояснив: “Є номінальна вартість, а є реальна вартість. Реальна вартість є достатньо великою, це дуже великі гроші. Але мене не сильно це цікавить, бо я не збираюся всю компанію продавати. Те, що ми отримали, думаю, це реальна ціна. Якщо порахувати 100 % капіталу, це і буде реальна ціна, скільки коштують акції. Візьміть експертні оцінки, і побачите”. 
 
Нагадаємо також наївним, що акції продали не кому-небудь, а другому (з двох) акціонеру компанії Романові Андрейку, який доти володів 20 % акцій. Таким чином, коштовні 3 % не принесли панові Андрейку ні контрольного пакета акцій (60 %), ні принаймні блокуючого (23 %). А дохід від цієї вигідної угоди зріс у пана Андрейка, за приблизними підрахунками (зважаючи на сукупний річний дохід від підприємства його партнера Катерини Кіт-Садової), десь на півтори тисячі гривень на місяць. Сміх та й годі, але і більшість львівських мас-медіа, і навіть політичні опоненти мера чомусь вдають, що в це вірять. 
 
   Як поінформували господарі, документи на купівлю будинку з попереднім власником, який начебто починав будувати оселю для себе (хоча всі розуміють, що план споруди затверджувало саме подружжя бургомістра), уже підписані — йому Садові переписують свою нинішню трикімнатну квартиру на вулиці Рудницького, яка оцінена в 1 мільйон 395 тисяч гривень, та доплачує ще 2,5 млн грн із заробленого на продажі акцій. Разом це — менш ніж півмільйона доларів США. За оцінками ріелторів, така недобудована нерухомість у такому місці коштує щонайменше вдвічі більше. Згідно з угодою, звільнити квартиру на вул. Рудницького Садові повинні до лютого 2014 року, проте пані Катерина сподівається, що відсвяткувати новосілля родина встигне іще до Різдва. Чому подружжя так поспішало з презентацією — цілком зрозуміло, адже, якби квартира вже була «нафарширована» сучасною сантехнікою і меблями, то родині Садових, яка так хизується своєю невибагливістю і майже аскетизмом, довелося б пояснювати ЗМІ, а звідки гроші ще й і на цю розкіш. А це — без потреби…
 
 
P.S. Вислів «секрет Полішинеля» — йдеться про наявність якоїсь таємниці, яка насправді таємницею не є, однак усі воліють удавати, що секрет усе-таки є. Вислів походить від комедійного персонажа у французькому народному театрі, базіки і блазня Полішинеля, в якого була звичка повідомляти навколишнім під великим секретом речі, які й так усім були відомі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: