Нове управління для міліції Львова не потрібне, - Хруставчук (відео)

Гроші на ремонт садочків, шкіл, а також реставрацію балконів пішли на будівництво п’ятиповерхової будівлі нового офісу Львівської міліції, що, за рішеннями Львівської міської ради постане до кінця 2014 року на вул. Стрийській (біля будинку №50). Про це сьогодні, 7 серпня 2013 року,  під час прес-конференції заявив керівник МГО «Молодь за розвиток Львівщини» Богдан Хруставчук.

Він наголосив, що ціна питання – 44,10 мільйони гривень бюджетних коштів міста. Частину цих коштів, згідно з ухвалою міської ради № 2368 від 30 травня цього року, взято з бюджету розвитку міста.

«Кошти на новий офіс міліції, згідно змін до бюджету Львова, забрано з найпріоритетніших напрямків – освіти і охорони історичного середовища. 20 000 грн міська рада забрала з коштів передбачених на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію загальноосвітніх навчальних закладів. Також на офіс міліції віддали усі кошти, що мали піти на завершення реконструкції з добудовою корпусу початкової школи № 70 під ДНЗ на вул. Дорога Кривчицька, 3 – а це майже 1 млн. грн. Не буде капітального ремонту і утеплення стін і у ДНЗ № 129 на вул. Є. Коновальця, 79 – звідти забрали усю суму в розмірі 121 тис. грн. На 12 тис. грн менше стало і коштів, що були передбачені на реставраційно-ремонтні роботи балконів», - роз’яснив Богдан Хруставчук.

За його словами, таким от нехитрим способом знайшлися 4 млн. грн для Львівського міського управління ГУ МВС України, будівництво якого і громада міста і він сам вважає недоцільним.

«Недоцільність зведення такого дороговартісного об’єкту очевидна. Проти будiвництва примiщення виступають не лише представники МГО «Молодь за розвиток Львівщини», але й мiсцевi жителi. У місті сьогодні є нагальніші проблеми: ремонту потребують школи, дитячі садки, дороги. Невже в таких умовах ми повинні вкладати бюджетні кошти в скляні вікна, спортзал та ігрову кімнату для Львівської міліції?», - наголосив керівник МГО «Молодь за розвиток Львівщини».

Він підсумував, що «у рамках Програми профілактики злочинності у м. Львові» доцільніше було б забезпечити безпеку мешканців та туристів – встановити веб-камери у місті, а не зводити комфортні кабінети для львівської міліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: