Садовий не може зупинити забудову у центрі Львова (відео)

Львівський міський голова Андрій Садовий навіть при бажанні не може зупинити у місті незаконне будівництво. Про це на прес-конференції повідомила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

За її словами, ані органи місцевого самоврядування, ані представники правоохоронних органів не мають права зупиняти будівельні роботи.

«Йдеться про ОСББ «Староєврейська, 9», хоча це вже не товариства житлового будинку. Щоб зупинити будівельні роботи – потрібно втручання Держархбудконтролю. Наша функція обмежена тим, що ми можемо звертатись лише до вищестоящих органів. І ми звертались із 1 березня 2012 року», - повідомила Онищенко, зазначивши, що функції органів місцевого самоврядування зараз є дуже обмеженими.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи може мер Львова зупинити це будівництво, вона зазначила – «Ні».

«Ми не можемо. Треба мати повноваження. Я так розумію, що призупинити роботи може міліція і це тільки при тому, якщо задіяний суд. Натомість міліція поводилась нейтрально і я не знаю, хто кого і від чого захищав», - прокоментувала Онищенко конфлікт у самому центрі Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: