Підгорецький замок: через віки до сучасності (відео)

Підгорецький замок на Львівщині бачив немало історичних подій. Були у нього періоди розквіту і піднесення. А зараз до замку – нікому немає діла - замок у жахливому стані і з кожним роком занепадає все більше

Ландшафтно-архітектурний комплекс „Підгірці-Пліснесько” Бродівського району Львівської області входить до культурно-туристичного комплексу „Золота підкова України”. Комплекс знаходиться на території Підгорецької сільської ради і до нього входять 8 пам’яток архітектури, що занесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини.

Підгорецький замок (палац, заїжджий двір, костел і парк з парковими спорудами) – пам’ятка архітектури національного значення. Замок споруджено протягом 1635-1640 рр.

Загальна кошторисна вартість об’єкта – 12908,021 тис. грн. Виконано з робіт з 2005 р. на 5876,77 тис. грн. На даний час роботи по реставрації та ремонту будівлі Підгорецького замку не проводяться у зв’язку із відсутністю коштів. Стан готовності – 46%.

Уже троки держава не виділяє коштів на проведення робіт. Музейники кажуть, що допомагають іноземні волонтери, які приїжджають на тиждень-два, живуть у палатках і проводять певні роботи. Приїжджає у замок і багато туристів, зокрема із сусідніх країн.

А Україна забула…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: