Києву і Львову грозить масова забудова у зоні ЮНЕСКО, - Бригінець (відео)

Центру Києва і центру Львова загрожує масова забудова у центральній частині міста, яка у Львові є під охороною спадщини ЮНЕСКО. Будь-яке будівництво у зоні, яка є під охороною ЮНЕСКО, повинна відбуватись тільки із їх офіційного погодження.

Про це на прес-конференції у Львові повідомив голова підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини Комітету з питань культури і духовності Верховної Ради України Олександр Бригінець.

Він наголосив, що відстежує питання щодо Староєврейської, 9 у центрі Львова ще з зими цього року. З того часу у нього триває офіційне листування із Львівським міським головою Андрієм Садовим.

«На жаль, тоді багато засобів масової інформації не звернули увагу на цей факт. Це територія ЮНЕСКО, тому будівництво має погоджуватись із ЮНЕСКО. У Києві сьогодні це взагалі масова проблема, є факти нецільового використання землі, а це – злочин. На жаль, йде безкінечне порушення закону, йдуть суди, торги у цих судах, а в цей час будівництво триває», - повідомив депутат.

Він також розповів, що в Україні фактично не діє закон про нищення пам’яток культури національного та місцевого значення і додав, що, як йому вдалось з’ясувати, в Україні тільки один раз один бомж був покараний за те, що щось там розбив на пам’ятці архітектури.

«У Львові – це тільки початок біди. І якщо проти неї не повстати, то знищення Львова тільки продовжиться. Якщо законопроект про спрощення процедури забудови, не дай Боже, буде введено у дію, то такі випадки забудови почнуться у кожному дворі Львова та Києва», - повідомив депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: