У Львові наступного тижня відбудеться X Світовий конгрес українців

Українці єднаються у Львові. Наступного тижня, 20-22 серпня, у Львові відбудеться ювілейний X Світовий Конгрес Українців, який збере численних представників світової української спільноти, об’єднаної навколо Світового Конгресу Українців (СКУ) – міжнародної координаційної надбудови українських громад у діаспорі. Серед гостей Конгресу – відомі релігійні, політичні та громадські діячі з України та держав проживання діаспори.

Це вже третій Конгрес, що пройде в Україні, яка є духовною Батьківщиною для багатомільйонної української діаспори. Місцем проведення Конгресу обрано Національний університет «Львівська політехніка». Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою цього університету веде велику працю у зміцненні зв’язків з українцями світу, в розвитку української освіти і культури за межами України та завжди сприяє проведенню заходів СКУ у Львові.

X Світовий Конгрес Українців, гаслом якого є слова Лесі Українки «Contra spem spero», присвячено пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років у його сумну 80-ту річницю. СКУ запрошує всю громадськість Львова приєднатися до церемонії вшанування жертв Голодомору, що пройде в перший день Конгресу, 20 серпня, біля пам’ятника Тарасу Шевченку. До того з 16.00 до 16.45 год відбудеться урочиста хода делегатів від НУ «Львівська політехніка» до пам’ятника Тарасу Шевченку. Маршрут руху: вул. С.Бандери – вул. Професорська – вул. Устияновича – вул. Бібліотечна – вул. Дорошенка – просп. Свободи.

У цей же день у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться урочисте відкриття X Світового Конгресу Українців.

Упродовж наступних днів делегати підсумують працю СКУ за 2008-2013 роки, накреслять шляхи діяльності на наступний п’ятирічний термін та оберуть новий склад керівних органів.

Про це повідомила прес-служба ЛМР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: