На Львівщині 25 осіб стали жертвами торгівлі людьми

У Львівській області за 2011, 2012 і перший квартал 2013 року ідентифіковано 25 осіб, як постраждалих від торгівлі людьми. Про це на прес-конференції повідомила координатор проектів, член робочої групи з дослідження «Грета» західноукраїнського центру «Жіночі перспективи» Олена Кальбус.

За її словами, частина із цих людей зверталась у правоохоронні органи, проте кримінальні провадження були закриті за відсутністю складу злочину.

«Це була трудова експлуатація. В Україні були укладені трудові угоди про працю в Іраку, але умови були порушені і люди тільки через півроку змогли повернутись в Україну. Тепер вони ще змушені самостійно шукати доказів того, щоб їх права були порушені і це була трудова експлуатація», - повідомила експерт.

За її словами, правоохоронні органи Львівщини вважають, що «сам факт того, що люди тільки більше, аніж через півроку змогли повернутись в Україну – нічого не означає».

«Серед постраждалих були також і жителів Івано-Франківської, Тернопільської і Житомирської областей. Це люди не отримували статусу жертв торгівлі людьми, хоча подавали відповідні документи. Наші із Львівщини тільки готують документи на статус, а кільком особам із Тернопільської області Міністерство соціальної політики Королевської відмовило у наданні такого статусу», - повідомила Олена Кальбус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: