Пільги на оплату житлово-комунальних послуг мають інваліди по зору 1 та 2 групи

Актуально про соціальний захист. З ініціативи Львівської міської ради, відповідно до рішення виконавчого комітету «Про заходи щодо соціального захисту населення окремих категорій громадян» № 80 від.01.03.2002, за рахунок коштів міського бюджету особам з вадами зору надаються пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Пільги передбачені інвалідам по зору 1та 2 груп відповідно на 50 та 40 відсотків на 1 особу в межах норм користування, без урахування додаткових 10,5 кв. метрів на сім’ю.

Для отримання пільг на житлово-комунальні послуги особам вищезазначених категорій необхідно звернутись з заявою у відділ соціального захисту управління соціального захисту Львівської міської ради за місцем реєстрації та надавачів житлово-комунальних послуг.

До заяви додаються:

  • довідка про склад сім’ї,
  • довідка МСЕК про встановлення групи інвалідності (з пред’явленням оригіналу),
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів, --інформація про характеристику житла та послуги, щодо отримання яких пільговик має пільги та реально ними користується,
  • копія паспорта (з пред’явленням оригіналу).

«Незрячі та слабозрячі громадяни мають менше можливостей, ніж ми. Тому нашим обов’язком є максимально їм допомагати і компенсувати ті незручності, які виникають у них в повсякденному житті», - каже начальник Шевченківського відділу управління соціального захисту ЛМР Ольга Сірко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: